NavMenu

Rast tržišta nekretnina donosi nove poslovne šanse - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Utorak, 02.10.2018. 10:15
Komentari
Podeli
Poslovni portal eKapija objavio je danas Tematski bilten: Nekretnine i enterijer - Rast tržišta donosi nove poslovne šanse. U novom tematskom biltenu pročitajte:

1. Kakvo je stanje na srpskom tržištu nekretnina, u kom pravcu se kreće ovaj sektor, koji su glavni izazovi i najveći projekti planirani u narednom periodu?
2. Kako intenzivna gradnja utiče na cene nekretnina širom Srbije, gde je najveća tražnja i kako stambeni krediti utiču na prodaju?
3. Koji su glavni trendovi u uređenju enterijera? Koji materijali se najviše koriste i koliko kompanije danas vode računa o enterijeru poslovnog prostora?
4. Šta je stambenim zajednicama doneo novi Zakon o stanovanju? Koliko zgrada se odlučilo za profesionalne upravnike, a koliko ima poverenje u komšije?
5. Kako nove tehnologije utiču na novogradnju i koliko "pametnih zgrada" je do sada izgrađeno u Srbiji? Koliko kupci vode računa o energetskoj efikasnosti objekata?

O ovim temama razgovarali smo sa predstavnicima državnih institucija, strukovnih udruženja, investitorima, arhitektama, proizvođačima opreme i rešenja za građevinsku industriju...

Sa Vlatkom Đuričekom, direktorom kompanije CTP za Srbiju, razgovarali smo o planovima za srpsko tržište i razvoju poslovanja u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Vladimir Šojić, direktor kompanije Galens Invest iz Novog Sada, govorio je o najnovijim projektima, investicijama i stambeno-poslovnim kompleksima koje planiraju da izgrade u naredne dve godine.

Konsultantska kuća CBS International, koja je deo Cushman & Wakefield grupacije, predstavila je projekte Wellport - prvi kondominijum na Novom Beogradu, Skyline - u Ulici kneza Miloša, i Voždove kapije na Voždovcu. Iz Zepter Real Estate-a su najavili gradnju novog stambeno-poslovnog kompleks u Bloku 65.

CBS International je predstavila i projekat Business Garden, kao odličan poslovni prostor u centru Beograda, dok je MPC Properties počeo realizaciju projekta Navigator Business Centar 2 na Novom Beogradu. U Zemun parku, ritejl parku koji je izgradila i kojim upravlja izraelska kompanija MIVNE Group, otvorena je prva LC Waikiki outlet radnja u Srbiji.

Nikola Nedeljković, generalni direktor Belgrade Waterfront, predstavio je u intervjuu novi koncept stanovanja i planirane sadržaje u Beogradu na vodi, dok je Airport City Belgrade najavio gradnju još jedne zgrade u 2019. godini. Zagrebačka kompanija Beton Lučko nastavlja uspešnu saradnju sa naučnim institucijama i ovog puta je predstavila inovativni fasadni sistem i rešenje za zaštitu od buke. Direktorka šabačkog preduzeća SET predstavila je najnovije projekte i podsetila na put ove kompanije od male porodične firme do angažmana na velikim gradilištima širom zemlje.


U delu posvećenom enterijeru, Galerija Podova je predstavila svoje podne obloge kao značajnu osnovu za uređenje poslovnog prostora, stambenih, ugostiteljskih i prodajnih objekata, dok je kompanija Ecophon, Saint-Gobain ukazala na akustiku kao bitan faktor svakog dobro uređenog prostora.

CPI grupa je uspešno završila tri faze izgradnje naselja Paunov breg, a sada je predstavila i novu zgradu Trg, u koju bi useljenje trebalo da počne krajem 2019. Kompanija Tarkett lansirala je novu generaciju LVT podova, a Generali Osiguranje aplikaciju putem koje je moguće ugovoriti polisu zaštite doma u samo nekoliko klikova.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Pozivamo vas da i vi budete deo tematskih biltena: predstavite svoj rad i usluge koje nudite na tržištu, planove za naredni period, dajte svoj osvrt o temi i dodatno pojačajte svoju vidljivost kod čitalaca našeg portala. Tema sledećeg biltena su Pametni gradovi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.