NavMenu

U avgustu za 26% više turista i 38% noćenja u Beogradu u odnosu na isti mesec prošle godine

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.10.2018. 16:49
Komentari
Podeli
(Foto: Mila Supinskaya Glashchenko/shutterstock.com)
U avgustu je registrovano za 26% više stranih turista u Beogradu koji su ostvarili za 38% više noćenja u odnosu na isti mesec prošle godine, prema najnovijim podacima Sekretarijata za upravu – sektor statistike Grada Beograda.

Najbrojniji gosti naše prestonice u avgustu bili su iz Turske, Nemačke, Irana, Kine, Grčke, zatim Rumunije, Italije, Poljske, SAD i Rusije. Najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Irana, Turske, Kine, Nemačke, Izraela, SAD, Italije.

Od početka godine, ukupan broj turista u Beogradu je za 12% veći u odnosu na prvih osam meseci 2017. Najbrojniji gosti u tom periodu bili su iz Turske, Kine, Nemačke, Hrvatske, Grčke, BiH, Slovenije, Bugarske, Rumunije i Irana.

- Iako godinama unazad Beograd nema turističku sezonu, tokom letnjih meseci se beleži najviše gostiju, koji u avgustu dostižu rekordan broj. Zahvaljujući izuzetno posećenim manifestacijama, i struktura gostiju se menja, pa tako beležimo veliki skok gostiju iz Rumunije, Poljske, Italije, i drugih zemalja. Porast u broju ostvarenih noćenja jednak je porastu u prihodu od turizma. Trenutno je aktuelna promotivna kampanja u zemljama regiona, pa u narednom periodu očekujemo još bolje rezultate - rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.