NavMenu

U septembru 577.651 putnik na beogradskom aerodromu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.10.2018. 15:26
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastavlja da beleži rekordne rezultate u svim parametrima poslovanja, saopštilo je ovo javno preduzeće.

U prvih osam meseci 2018. ostvareno je više od 7 milijardi ukupnih prihoda, što je 11% više nego u u istom periodu prethodne godine. U ovom periodu ostvarena je bruto dobit od oko 3 milijarde dinara, što je 4% više nego u istom periodu 2017. godine, dok neto dobit iznosi 2,48 milijardi dinara i veća je za 5% od neto dobiti ostvarene u prvih osam meseci 2017. godine.

Beogradski aerodrom nastavlja da beleži i uvećanje broja putnika i mesečne rekorde u broju usluženih putnika. Na Aerodromu Nikola Tesla Beograd tokom septembra opslužen je ukupno 577.651 putnik, a zabeleženo je i 5.744 poletanja i sletanja. Svog četvoromilionitog putnika beogradski aerodrom uslužio je 9. septembra, skoro dve nedelje ranije nego prošle godine. U 2017. godini Aerodrom registrovao je 4 miliona putnika 22. septembra.


U prva dva kvartala ove godine opsluženo je ukupno 4.401.028 putnika, što je 6% više nego u istom periodu prošle godine, dok je ukupan promet robe i pošte uvećan 14%.

Prema trenutnim pokazateljima, pred nama je još jedna rekordna godina, sa očekivanih između 5,8 i 6 miliona putnika do kraja godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.