NavMenu

Helios Srbija i Kansai Paint obeležavaju godišnjice postojanja

Izvor: eKapija Petak, 28.09.2018. 16:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Efetova Anna/shutterstock.com)Ilustracija
Helios Srbija i njen vlasnik Kansai Paint u četvrtak 27. septembra, proslavlili su dva važna jubileja - 65 godina postojanja kompanije Helios Srbija i 100 godina postojanja Kansai Paint-a.

Jubileji su obeleženi paralelno sa jednim od najznačajnijih događaja u evropskoj industriji boja i lakova, godišnjoj CEPE konferenciji i Generalnoj skupštini koja se u međuvremenu odvija u Beogradu. Kako je Helios značajan igrač u Srbiji i širem regionu, David Kubala, izvršni direktor grupe Helios, učesnicima konferencije dala je uvid u srpsko tržište i tržište bivše Jugoslavije.

Helios Srbija a.d. - vodeći domaći proizvođač sa dugom tradicijom

Helios Srbija a.d. jedan od vodećih proizvođača boja i premaza u Srbiji, sa istorijom koja datira još od 1953. godine, ove godine obeležava 65. godišnjicu. Danas ova kompanija predstavlja značajan deo Helios Grupe, u vlasništvu kompanije Kansai Paint, jednog od vodećih svetskih proizvođača boja i premaza koji ove godine obeležava 100 godina postojanja.

Helios Srbija kombinuje lokalne karakteristike i najbolje prakse u svetu. Počevši od proizvodnje kamena, kocke i nemetala, kompanija se ubrzo preusmerila na proizvodnju premaza za fasade i unutrašnje zidove. Pod nazivom Zvezda kompanija se brzo razvijala, prateći najnovije tehnološke trendove u proizvodnji boja i premaza za krajnje kupce, metalnu i drvnu industriju, premaza u prahu i boja za puteve. Kompanija je napravila još jedan korak napred 2003., kada je postala deo Helios Grupe.

Danas Helios Srbija nudi širok spektar premaza i rešenja za različite industrije, profesionalne korisnike i krajnje kupce, kao što su industrijski premazi za metal, industrijski premazi za drvo, građevinski i dekorativni premazi, premazi u prahu, boje za označavanje puteva, premazi za repariranje automobila i lepkovi. Sa godišnjim obimom prodaje od oko 28 mil EUR i 25.000 tona, proizvodi proizvedeni u Srbiji mogu se naći pored domaćeg tržišta i u 17 zemalja širom sveta.

Kroz decenije svog poslovanja, Helios Srbija a.d. takođe tesno sarađuje sa lokalnim zajednicama i čini značajne investicije u zdravlje, sigurnost i životnu sredinu, a poseban značaj daje projektima društvene odgovornosti usmerenim ka deci, kroz podršku razvoja talenta u sportu, muzici i slikarstvu.

Vladimir Simić, direktor kompanije Helios Srbija a.d. ovom prilikom rekao je da bogato iskustvo, stabilno poslovanje tokom svih godina postojanja, gde se polovina prometa realizuje u izvozu, na 17 tržišta, osnovna su obeležja Helios Srbije.

- U svojoj ponudi imamo najširu paletu asortimana premaza namenjenih upotrebi u širokoj potrošnji i industriji. Uspešno sarađujemo sa kompanijama kako na domaćem tržištu, tako i na izvoznim tržištima. Zaposleni su naša najveća vrednost, a upravo iz osobina koje tradicionalno krase naš kraj, kao što su otvorenost, skromnost i strpljenje, spremnost za odlučivanje i preduzimanje rizika, kako u prošlosti tako i sada, stremimo daljem razvoju i rastu i u budućnosti - rekao je Simić.

Helios i Kansai – udružene snage za globalnu prepoznatljivost

Akvizicijom Heliosa od strane Kansai Paint-a, 1. aprila 2017. godine, dve kompanije sa dugom istorijom udružile su snage na evropskom tržištu.

David Kubala, generalni direktor Helios Grupe kaže da za Helios, "imati strateškog vlasnika kao što je Kansai Paint znači obilje mogućnosti u mnogim različitim perspektivama."

- Saradnja se u velikoj meri zasniva na sinergijama, kao i razmeni znanja i već je donela rezultate u određenim oblastima. Isto važi i za kompaniju Helios Srbija a.d., koja predstavlja važan deo Helios Grupe sa svojom dugom tradicijom, znanjem i vezama. Helios Srbija a.d. je naš temelj za tržišta jugoistočne Evrope i Bugarske, zbog čega smo posvećeni daljem razvoju kompanije i tržišta - izjavio je Kubala.

O Helios Grupi

Helios Grupa ima trgovačke i proizvodne kompanije u 18 zemalja i nudi širok spektar rešenja za premaze za industrijsku upotrebu, profesionalne aplikatore i krajnje korisnike. To je krovni brend za mnoge renomirane brendove.

Cela grupa zapošljava više od 2.000 ljudi širom Evrope i ostvaruje skoro 400 miliona prihoda. Od 1. aprila 2017. godine, Helios je deo KANSAI PAINT Group, jednog od vodećih svetskih proizvođača boja i premaza. U okviru Kansai strukture, Helios predstavlja evropski centar inovacija, znanja i razvoja poslovanja, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.