NavMenu

Goč će ponovo biti skijalište - Za narednu zimsku sezonu planiran moderan ski-lift

Izvor: Politika Petak, 28.09.2018. 12:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kozaraski.com)Ilustracija
Na Goču, planini udaljenoj tridesetak kilometara od Kraljeva, nedavno je otvoren novi dečji hotel. U tom objektu od oko 1.700 kvadrata nalazi se 130 kreveta, a iz kase grada Kraljeva u tu investiciju uložno je oko 76 miliona dinara pozajmljenih od banke.

Približan je i smeštajni kapacitet starog hotela Dobre vode, tako da na ovoj planini u jednoj smeni može da boravi oko tri stotine gostiju. Uglavnom je reč o mališanima školskog uzrasta, jer je Goč odavno privlačan za takozvanu školu u prirodi i tokom zime tu deca uživaju u savladavanju prvih skijaških veština, pa je Goč odavno nazvan i dečjom planinom.

No, dok je novi paviljon građen, okončan je i sudski proces koji su pokrenuli bivši radnici ski-kluba tražeći isplatu zaostalih plata. Izvršenje presude u korist potražilaca nije moglo biti drugačije nego oduzimanjem jedine klupske imovine.

Prodati su uspinjača, ski-lift, mašina za tabanje snega, ski-sanke... Tako je prošle godine ovo skijalište otišlo na "doboš", čak su i stubovi uspinjače demontirani i na ime duga prodati otpadu.

Ovih dana, ipak, stiže lepa vest – Goč će ponovi biti skijalište i ponovo naročito pogodno za decu i ostale skijaše početnike. Naime, Ministarstvo za sport, turizam i trgovinu izdvojilo je 15 miliona dinara, a toliko će uložiti i grad Kraljevo pa će, kako tvrdi Ivan Milić, direktor dečjeg odmarališta, već za narednu zimsku sezonu biti montiran novi, moderan ski-lift, dužine oko tri stotine metara.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić još ističe da je država, posredstvom ministarke Slavice Đukić Dejanović, izdvojila oko osam miliona, grad Kraljevo će pridodati još 2,5 miliona dinara da bi se obnovili i sagradili novi sportski tereni.

– U ovu akciju obnove Goča uključiće se i javna preduzeća. Od Elektroprivrede je obećana gradnja nove trafostanice radi poboljšanja snabdevanja strujom, a Telekom će uz nove instalacije poboljšati kvalitet njihovih usluga. Tako da će Goč sijati starim, a novim sjajem – naglašava Terzić.

Inače, direktor Milić tvrdi da će, na osnovu novih ugovora sa školama sa područja Kraljeva i drugih okolnih opština i gradova, tako prošireni smeštajni kapaciteti biti popunjeni već od početka naredne godine pa do kraja leta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.