NavMenu

Investicije u ZDRAVSTVO SRBIJE koje su izazvale najveće interesovanje korisnika Ekapije u 2008.godini

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.03.2009. 15:40
Komentari
Podeli

EKapija investicioni tim je nedavno uradio analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost kod korisnika eKapije u 2008. godini. Rezultati su veoma interesantni, ima i dosta iznenađenja, tako da smo upravo zbog toga odlučili da ove informacije podelimo sa Vama.

Projekti su podeljeni u 10 kategorija, a ovog puta Vam predstavljamo najčitanije u kategoriji ZDRAVSTVA.

Prvo mesto je zauzeo Urgentni Centar Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, na koji naša severna pokrajina čeka više od 25 godina, Glavni izvođač projekta vrednog 23 mil EUR je kompanija Dijagonala iz Novog Sada, a projekat je izradio Arhimonn. Kapitalan projekat, bez ikakve dileme.

Na drugom mestu je još jedan ogroman posao – Rekonstrukcija četiri klinička centra u Srbiji, gde projekte za investiciju vrednu čak 200 mil EUR realizuju italijanske kompanije "Studio Altieri" (Klinički centar Srbije) i "Steam" (kliničko-bolnički centri u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Glavni ino partner ove mega-investicije će biti Evropska investiciona banka.

Na trećem mestu je "Naltrex Zone" specijalna klinika za lečenje bolesti zavisnosti u Beogradu, investicija koju realizuju Dragan i Slobodan Švrakić. Doktor Dragan Švrakić, član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), je specijalista psihijatrije i redovni profesor psihijatrije na Univerzitetu Vašington u Sent Luisu, a plan je da se u Srbiju prenese višegodišnje iskustvo u radu sa zavisnicima, kao i nove metode lečenja koje se primenjuju u SAD.

Četvrto mesto je zauzeo izuzetno važan proijekat Centra za reciklažu medicinskog otpada u Subotici, koji je realizovan u Zdravstvenom centru Subotica, a upravo se niz sličnih projekata realizuje I na drugim lokacijama u Srbiji.

Peti je Projekat dr Miodraga Stojkovića : Specijalna bolnica za lečenje steriliteta u Leskovcu, koji prolazi kroz brojne uzlazno-silazne faze nastajanja, (uz očekivanja da će svi ti problemi biti brzo zaboravljani, a projekat realizovan onako kako je I zamišljen),

Slede renoviranje Porodilišta u KBC "Dr Dragiša Mišović", Regionalni centar za vantelesnu oplodnju u Subotici, "Pharmaswiss" linija za pakovanje lekova na Čukarici, ...

Pogledajte kompletan TOP 10 i uporedite koliko se ova rang lista slaže sa nekim Vašim razmišljanjima, ocenama i procenama.

A da li ste videli rezultate u svim ostalim kategorijama ? Niste ?

Pa, pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.