NavMenu

Uroš Davidović, novinar RTV b92 - dobitnik međunarodnog novinarskog priznanja

Izvor: eKapija Sreda, 25.03.2009. 15:22
Komentari
Podeli

Tročlani žiri Međunarodne federacije novinara koji prate poljoprivredu – IFAJ odlučio je da još jednom nagradi novinara iz Srbije. Ovogodišnji dobitnik priznanja "Mladi lider agrarnog novinarstava u svetu" je Uroš Davidović novinar RTV B92. Samo pre dve godine ovo priznanje je dobio njegov kolega, aktuelni predsednik srpskog Udruženja novinara za poljorpivredu AGROPRESS, Goran Đaković.

- Srbija očigledno ima jaku novinarsku organizaciju u kojoj dominiraju mladi ljudi željni dokazivanja i spremni da se usavršavaju. Uroš Davidović je svojim radom u agrarnom novinarstvu pokazao visok nivo kvaliteta i profesionalzma, a istovremeno i liderske sposobnosti- navedeno je u odluci komisije kojom je predsedavao dr Owen Roberts iz Kanade, inače generalni sekretar IFAJ-a.


Nagrada koju dodeljuje IFAJ podrazumeva uručenje plakete i učešće na kongresu novinara koji prate poljoprivredu. Ovogodišnji kongres na kojem će Urošu biti uručena nagrada biće održan početkom avgusta u Texasu (SAD). Osim formalnog uručenja nagrade, Uroš Davidović će biti predstavljen svim članovima IFAJ-a u svetu kojih ima više od 6000 i to putem saopštenja koje će uputiti predstavnici IFAJ-a. Sponzor ove nagrade je američka kompanija "Alltech" iz Kentakija koja je prisutna u Srbiji i to u Senti gde ima fabriku kvasaca.

Lična karta

Uroš davidović rođen je 19.05.1980. godine u Smederevskoj Palanci. Srednje obrazovanje stekao je u gimnaziji, prirodno – matematički smer. Diplomirao je na Fakutetu Veterinarske medicine u Beogradu, 2007. godine, sa prosečnom ocenom 9,36 . Tri puta je proglašen za studenta generacije ovog fakulteta. Univerzitet u Beogradu ga nagradio kao najboljeg studenta na Fakultetu Veterinarske medicine. Od kraja 4. godine studija angažovan je na televiziji B92 u okviru programa za poljoprivrednike "Znanje na poklon". U okviru RTV B92, radi kao novinar i kourednik programa, ali istovremeno izveštava za Vesti i Jutarnji program. Uroš Davidović piše za magazine "Ekonomist"; „MS Magazin“ i mesečnik za poljoprivrendike "Domaćin". Tokom 2007/08. godine imao je autorsku emisiju "Izveštaj" koja se bavila fosilnim gorivima i upotrebom biogoriva. Član je Upravnog odbora Udruženja novinara za poljoprivredu AGROPRESS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.