NavMenu

Rast tržišta donosi nove poslovne šanse - Novo izdanje Tematskog biltena Nekretnine i enterijer 2. oktobra na eKapiji

Izvor: eKapija Utorak, 25.09.2018. 11:14
Komentari
Podeli
U Srbiji je aktivno više od 28.000 gradilišta, a broj izdatih građevinskih dozvola, prema podacima nadležnih institucija, samo u prvom kvartalu 2018. povećan je za 14,4% u odnosu na prethodnu godinu. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nedavno je izdalo građevinske dozvole za prvih 376 stanova koji će se graditi za snage bezbednosti u Nišu i Vranju, a u čiju će izgradnju biti uloženo 1,4 milijarde dinara.

U toku je gradnja više stambeno-poslovnih kompleksa i kondominijuma u Beogradu i širom Srbije, a privodi se kraju i nekoliko novih tržnih centara, čije je otvaranje najavljeno za kraj ove i početak naredne godine. Iako se u javnosti i među stručnjacima vode diskusije oko prednosti i mana, odnosno isplativosti retail parkova i tržnih centara, čini se da se u jednom većina slaže – obe vrste komercijalnih kompleksa su sve brojnije, a srpsko tržište ima kapacitet da prihvati još nekoliko hiljada kvadrata u kojima će se naći najpoznatiji brendovi.

Građevinske kompanije i njihovi podizvođači imaju pune ruke posla, a kako visokogradnja angažuje i veliki broj pratećih delatnosti, očigledno je da nekretnine predstavljaju pokretač rasta i razvoja kompletne privrede i da će tako biti bar još neko vreme, dok se tržište ne zasiti i dok se ne usklade ponuda i potražnja. Zato u ovom sektoru postoje velike poslovne šanse i za domaće kompanije koje će moći da se uključe u realizaciju velikih projekata.

O aktuelnim projektima u sektoru nekretnina, trenutnom stanju u ovoj oblasti i potencijalima za dalji razvoj, pisaćemo u novom izdanju tematskog biltena eKapije "Nekretnine i enterijer - Rast tržišta donosi nove poslovne šanse" koji će biti objavljen 2. oktobra 2018. godine.

Svoje proizvode, usluge, rešenja i projekte, između ostalih, predstaviće kompanije CBS International, CTP, Galens Invest, Zepter, MPC Properties, Jelmil, Beograd na vodi, Galerija podova, Saint Gobain Ecophon, CPI, Tarkett, Generali osiguranje...


Tematski bilten "Nekretnine i enterijer - Rast tržišta donosi nove poslovne šanse" je idealno mesto da preporučite vašu firmu, usluge ili proizvode koji mogu doprineti unapređenju ove oblasti.

Pozivamo vas da nam se pridružite. Pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, a svakako nam pošaljite i vaše predloge i sugestije kako bismo ovu temu predstavili što kvalitetnije.

Izdanja ranijih Tematskih biltena pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.