NavMenu

Sporazum Deutsche Bahn i Siemens Mobility - Regionalni voz sa mobilnim kancelarijama i fitnes studijom

Izvor: eKapija Ponedeljak, 24.09.2018. 10:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: potowizard/shutterstock.com)Ilustracija
Razvoj i korišćenje digitalnih tehnologija centralna je tema izložbene postavke kojom se kompanija Deutsche Bahn (DB) predstavila na sajmu InnoTrans 2018 od 18. do 21. septembra u Berlinu, prenosi sajt Arriva.

Pod krovnom platformom "Pokretna mobilnost: sledeći nivo", DB je na sajmu predstavio nova rešenja dizajnirana da zadovolje stalno rastuću potrebu za mobilnošću savremenog čoveka i da odgovore na izazove kao što su hronični nedostatak parking mesta u urbanim područjima, kontinuirano povećanje obima putničkog saobraćaja, zagađenje i sprečavanje klimatskih promena.

Nova digitalna rešenja koja je razvio DB bazirana su na najsavremenijim tehnologijama uključujući veštačku inteligenciju, blockchain, virtuelnu stvarnost i 3D štampače.

U okviru Sajma predstavljen je i program Digitalne železnice za Nemačku, koji je stručnoj javnosti predstavio DB CEO Ričarard Lutz. Cilj ovog programa je, kako se dalje navodi na sajtu Arriva, unapređenje kapaciteta nemačkih železnica i do 20% koriščenjem digitalne infrasturkture bez kreiranja novih linija.

U okviru šest tematskih područja koja donose inovacije u oblasti infrastrukture, digitalizacije i tehnologije, trening programa za zaposlene, nabavke, putničkog i teretnog saobraćaja i infrastrukture, DB predstavlja više od 20 inovativnih eksponata uključujuci i Voz ideja (Ideas Train) i to u formatu double decker vagona realnih dimenzija. Ovaj uzbudljivi eksponat više nego ikada reflektuje individualne potrebe korisnika i sadrži između ostalog i inovacije kao što su sedišta za relaksaciju, mobilne kancelarije i pokretni fitnes studio.


U okviru Sajma kompanije DB i Siemens Mobility potpisale su sporazum o saradnji kako bi inovativni prototip Voza ideja u što kraćem vremenu počeo da saobraća u regionalnom železničkom saobraćaju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.