NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Non-stop ću kontrolisati radove na obilaznici oko Beograda

Izvor: Tanjug Subota, 22.09.2018. 16:28
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa izvođačima, projektantima i investitorima radova na izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda i najavila da će ih stalno obilaziti tokom izgradnje, jer na tom projektu ne želi da vidi bilo kakve probleme.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlović je predstavnicima kineske kompanije Sinohidro, azerbejdžanske kompanije Azvirt, Puteva Srbije i Koridora Srbije i Instituta za puteve, rekla da više nema prepreka da izvođači budu na terenu, jer je u Pekingu potpisan ugovor o finansiranju deonice obilaznice oko Beograda.

- Završetak obilaznice oko Beograda je jedan od najvećih prioriteta Vlade Srbije i reč je o jednom od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u našoj zemlji. Zato ću vas kontrolisati i obilaziti non-stop - rekla je Mihajlović.


Ona je kazala da od kompanija Sinohidro i Azvirt, koje izvode radove, očekuje maksimalan angažman da više ne bi bilo problema na gradilištu i upoznala izvođače i investitore sa konkretnim zadacima ministarstva koje treba da ispune.

- Od Puteva Srbije tražim da na terenu imaju najbolju moguću saradnju sa izvođačima. Ne želim da vidim bilo kakve probleme na ovom projektu - rekla je Mihajlović.

U saopštenju se navodi da su predstavnici kineske i azerbejdžanske kompanije izjavili da će maksimalno povećati svoj angažman na tom projektu i da će biti urađen u dogovorenom kvalitetu i rokovima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.