NavMenu

Trinaest kompanija iz Srbije na sajmu WorldFood od 17. do 20. septembra u Moskvi

Izvor: eKapija Petak, 14.09.2018. 14:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)Ilustracija
Srpske kompanije prehrambenog sektora predstaviće proizvodni i izvozni potencijal tokom predstojećeg Međunarodnog sajma prehrane WorldFood 2018, koji se održava od 17. do 20. septembra u Moskvi.

To je saopštila Privredna komora Srbije (PKS), koja zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, organizuje predstavljanje proizvodnih programa 13 srpskih kompanija iz oblasti proizvodnje i prerade voća i povrća, žitarica, mesne industrije i dijetetskih suplemenata.

U okviru nacionalnog štanda Srbije izlažu: JUGPROM Leskovac, Agroprom Gornji Tavankut, Mirax agrar Beograd, Ćirić AGRO Titel, PIK Južni Banat Bela Crkva, Flora international Bečej, Geneza Kanjiža, Fidelinka Skrob Subotica, EuroFrigo Požega, ITN grupa Beograd, Zlatiborac Mačkat, Stojanović Pharm Novi Sad, PDM Agro fruit Pudarci.

Učešće srpskih kompanija privuklo je pažnju eksperata vodećih ruskih trgovinskih lanaca (H5, Magnit, Diksi, Magnolija) i distributera prehrambenih proizvoda, koji su unapred potvrdili posetu i već odredili termin susreta sa predstavnicima srpskih kompanija na nacionalnom štandu Srbije.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode potencijalnim potrošačima i omoguće plasman na nova tržišta, kao i da unaprede postojeće i steknu nove poslovne kontakte. Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i rastu ukupnog izvoza srpske privrede.

World Food Moscow jedan je od vodećih međunarodnih sajmova u oblasti prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Postoji 27 godina i održava se na preko 56.000 m² u okviru sajamskog izložbenog prostora Ekspocentar.

U 2017. godini sajam je posetilo oko 30.000 hiljada posetilaca iz 90 zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.516 izlagača iz 62 zemlje sveta.

Trgovinska razmena Srbije i Rusije u prvoj polovini 2018. godine beleži pozitivna kretanja. Izvoz u Rusku Federaciju vredeo je 546,6 mil USD što je 16,17% više nego u istom periodu prethodne godine. Rusija je treći trgovinski partner Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.