NavMenu

Niš priprema proširenje i natkrivanje stadiona Čair - Raspisan tender za izradu projektnog rešenja

Izvor: Jugmedia Petak, 14.09.2018. 09:21
Komentari
Podeli
(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Grad Niš raspisao je tender za izradu projektnog rešenja za rekonstrukciju i natkrivanje stadiona Čair, koja će omogućiti da kapacitet stadiona bude povećan sa sadašnjih 18.400 na 22.000 sedišta, izjavio je sekretar Sekretarijata za investicije Niša Vanča Dimitrov.

- Od učesnika tendera zahteva se izrada projekta za krovne konstrukcije iznad svih tribina sa osvetljenjem po obodu. Tender je takodje otvoren za izradu projekta za sanaciju južne i severne tribine. U planu je rušenje kompletne zapadne tribine - izjavio je Dimitrov.

On je podsetio da je za rekonstrukciju zapadne tribine projekat urađen pre dve i po godine, ali su se u međuvremenu promenili građevinski propisi, tako da sa tom projektnom dokumentacijom nije dobijena dozvola za izgradnju.

Taj projekat, dodao je Dimitrov, takođe je predviđao rušenje kompletne zapadne tribine.

- Za ovu godinu planirana je izrada projektne dokumentacije, a radovi bi trebalo da krenu naredne godine. Stigle su nam potvrde da možemo da konkurišemo kod različitih ministarstava za dobijanje sredstava neophodnih za rekonstrukciju - izjavio je Dimitrov.

Prema njegovim rečima, procenjuje se da će rekonstrukcija i natkrivanje Čaira koštati oko 15 mil EUR.


Stadion u Nišu izgrađen je 1963. godine, a njegova obnova započela je 2011. godine.

Tada je planirano da se radovi odvijaju u četiri faze, odnosno da redom budu rađene jedna po jedna tribina, počev od istočne.

Nakon što je istočna tribina izgrađena iz temelja, radovi su zastali iako je Gradsko veće 2014. godine donelo odluku da se grad zaduži 450 miliona dinara kako bi bila izgrađena nova zapadna tribina, odluka o zaduživanju vrlo brzo je bila povučena, a gradski čelnici su kao obrazloženje naveli štednju.

Nastavak rekonstrukcije stadiona, prema najavama gradskih čelnika, podrazumeva i kompletnu zamenu trave.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.