NavMenu

U planu izgradnja višenamenskog kulturnog objekta u Nišu - Konkurs za idejno rešenje otvoren do 20. novembra

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.09.2018. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mario Lisovski/shutterstock.com)Ilustracija
Nakon dugo vremena Niš planira izgradnju novog objekta kulture od izuzetnog značaja, koji bi, između ostalog, trebalo da ima i višenamensku salu sa oko 2.000 mesta.

Objekat će biti izgrađen na prostoru ograničenom Bulevarom Nemanjića, ulicama Blagoja Parovića, Novoprojektovanom i kompleksom DELTA u Nišu na GO Medijana.

Sredstva za izradu projektne dokumentacije su obezbeđena, a raspisan je konkurs kako bi se došlo do najboljeg idejnog rešenja, koje će predstavljati osnov za detaljnu razradu projektno-tehničke dokumentacije i njegovu izgradnju.

Rok za predaju radova je 20. novembar.

Na osnovu objavljenog konkursa u planu je da budući objekat ima salu kapaciteta oko 2.000 mesta, scenski prostor sa savremenim tehničkim mogućnostima za koncerte, pozorišne, operske i baletske predstave, kongresnu dvoranu sa oko 300 mesta, još jednu višenamensku salu kapaciteta 200 mesta, parking prostor, a mogući su i manji smeštajni kapaciteti.

Idejnim rešenjem potrebno je, takođe, predvideti i press centar, a sve prostore prilagoditi osobama sa invaliditetom.

Ukupna površina kompleksa, saznajemo, trebalo bi da bude oko 12.000 m2, stepena zauzetosti od oko 80%.

U gradskoj upravi očekuju da pristigne veliki broj radova, a žiri bi odluku o najboljim trebalo da donese krajem januara 2019.


Konkurs je inače, dvostepen. Ukoliko do predviđenopg roka pristigne najmanje 7 radova, koji zadovoljavaju propozicije, žiri će izabrati 3 rada koji idu u naredni krug. Ukupan iznos svih obeštećenja u prvom stepenu konkursa je 1.120.000 dinara, i dodeliće se za najviše 7 radova, dok će tri prvonagrađena rešenja u drugom stepenu dobiti nagrade od 650.000 (za prvo), 350.000 (za drugo) i 270.000 dinara (za treće mesto).

Više detalja o konkursu naći ćete OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.