NavMenu

TEMA NEDELJE: "Bezbednost i zaštita na radu" 24. septembra na eKapiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.09.2018. 10:41
Komentari
Podeli
eKapija nastavlja da obrađuje aktuelnosti od značaja za privredno okruženje u svom novom formatu - Temi nedelje.

U izdanju koje će biti objavljeno 24. septembra 2018. godine, bavićemo se aktuelnim trendovima u oblasti Bezbednosti i zaštite na radu i mogućim pravcima daljeg razvoja.

U svetu svake godine više od 2,7 miliona ljudi izgubi život usled profesionalnih bolesti i povreda na radu, a samo tokom 2017. u Srbiji je 39 osoba stradalo zbog povreda na radnom mestu. Ovi podaci uznemiravaju javnost, ali i podsećaju svakog poslodavca na obavezu da zaposlenima obezbedi uslove za bezbedan i zdrav rad. Zato mnoge kompanije ističu bezbednost na radu kao jedan od temelja poslovanja, a zaštitu zaposlenih stavljaju među prioritete.

S obzirom na to da se većina povreda na radu i profesionalnih bolesti može sprečiti, prevencija je najisplativiji način rešavanja pitanja bezbednosti i zdravlja na radu, pa firme ulažu značajna sredstva u savremene tehničke sisteme i uređaje, ali i u edukaciju zaposlenih o adekvatnom ponašanju i zaštiti na radnom mestu.

U novoj Temi nedelje eKapija će predstaviti procedure i propise koji će stupiti na snagu, kao i aktuelna pravila, odnosno zakonsku regulativu. Moći ćete da pročitate i o primerima novih rešenja i uređaja za prevenciju incidenata, potrebnoj infrastrukturi i načinima za zaštitu objekata, proizvoda i radnog mesta.


Pozivamo i vas da se uključite u kreiranje ovog izdanja, ukoliko se bavite bezbednošću i zaštitom na radu, edukacijom menadžera i zaposlenih u ovoj oblasti, kao i izradom uređaja i rešenja za zaštitu objekata i radnih mesta. Predloge šaljite na urednik@ekapija.com i marketing@ekapija.com.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.