NavMenu

Odlična sezona za Hunguest hotel Erkel u Đuli - Mađarski turistički radnici zbog brojnih gostiju progovorili srpski

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.09.2018. 10:02
Komentari
Podeli
Kupališni kompleks Varfurdo (Foto: Marko Andrejić)Kupališni kompleks Varfurdo
Mađarska banja Đula nekada je bila izuzetno popularna destinacija za turiste iz cele bivše Jugoslavije. Povoljna geografska lokacija i udaljenost od oko 330 kilometara od Beograda i danas privlači posetioce iz Srbije, kojih najviše ima u sezoni godišnjih odmora.

Ovaj mali grad sa tridesetak hiljada stanovnika poznat je po svom banjsko-turističkom centru, a toplim hodnikom sa kupališnim kompleksom Varfurdo direktno je povezan Hunguest hotel Erkel. Gosti ovog hotela, koji nosi ime kompozitora Ferenca Erkela i nalazi se u neposrednoj blizini čuvene gotičke Tvrđave i Almasy dvorca, mogu da uživaju u dvadesetak bazena i termalnim vodama, a pored lekovitih tu su i bazen sa talasima i penušavi bazen, ali i "dečiji vodeni raj", džinovski tobogani, olimpijski plivački bazen od 50 metara koji se može koristiti i zimi, i drugi sadržaji za razonodu i zabavu cele porodice.

U hotelu Erkel je 2013. otvoren i akva park Aquapalota, kome su se posebno obradovali najmlađi.

- Najznačajnija novost u proteklih godinu dana je što sada imamo igraonicu za decu, gde profesionalci vode računa o mališanima, tako da roditelji imaju slobodnog vremena za uživanje u wellnessu ili večeri. Takođe smo napravili male izmene u ponudi hrane i pića (Food & Beverage). Pokušavamo da budemo u korak sa vremenom i da učinimo naše večere što raznovrsnijim - objašnjava u razgovoru za eKapiju Zoltan Boros, asistent generalnog direktora Hunguest hotela Erkel u Đuli.

Kako nam je, tokom posete hotelu Erkel, rekao naš sagovornik, ovaj objekat je otvoren za sve grupe turista, ali vrsta gostiju dosta zavisi od sezone, odnosno doba godine. Kapacitet celog hotela je više od 700 ljudi.

- Tokom leta, kada deca ne idu u školu, najbrojnije su porodice i zaista smo poznati kao prijatno mesto za porodični odmor. Kasnije, od septembra, tokom nedelje uglavnom imamo starije goste kojima veoma prija naša termalna voda i bazeni za rehabilitaciju, dok vikendom ponovo dolazi više porodičnih gostiju - kaže Boros.

Hunguest hotel Erkel ima i reputaciju odličnog mesta za organizovanje korporativnih skupova i poslovnih sastanaka, kao i tim bilding okupljanja, pošto ima izuzetne konferencijske sale. Lokalne kompanije i zvaničnici često organizuju svoje sastanke u Erkelu.

- Imamo veliku dvoranu sa kapacitetom do 300 mesta. Naša sala je jedinstvena u ovom regionu, jer u krugu od 100 kilometara ne postoji tako kvalitetan prostor, sa tolikim kapacitetom učesnika. Takođe, manje sastanke organizujemo u nekoliko sekcijskih sala, a moguća je i organizacija porodičnih okupljanja i slavlja - navodi Zoltan Boros.

Hunguest hotel Erkel ima dva krila, sa tri i četiri zvezdice (Munkacsy i Durer), a u oba dela gosti mogu da uživaju u prostranim i komfornim sobama. Durer krilo sa četiri zvezdice ima 173 dvokrevetne sobe tipa standard, 3 junior suite sobe, pet apartmana sa pogledom na tvrđavu i četiri sobe za goste sa invaliditetom. Iz nekih od ovih soba koje imaju i balkone pruža se pogled na tvrđavu i jezero. Munkacsy krilo sa tri zvezdice ima 122 sobe, od kojih je 97 dvokrevetnih i 22 superior soba sa klimom. Među njima su i dve sobe za goste sa invaliditetom u kojima su kupatila specijalno izgrađena.

(Foto: Marko Andrejić)
U restoranima Orchidea i Nosztalgia, u koje se može smestiti 450 osoba, služe se specijaliteti mađarske i internacionalne kuhinje, dok u Violin baru gosti mogu uživati u širokom asortimanu kvalitetnih pića iz različitih mađarskih vinskih regija. Turisti u hotelskom Harmony Wellness centru mogu naći mir i opuštanje u saunama, parnim kupatilima, slanim sobama, uz različite vrste masaža.


- Hotel Erkel često nudi razne popuste i akcije - tokom sedmice ili za produženi vikend, ali pošto je Đula veoma turistički orijentisano mesto, često u gradu imamo brojne događaje – festivale, susrete, čak i međunarodnog karaktera. U tim periodima nudimo posebne pakete za naše goste, gde su pored smeštaja uključene i ulaznice ili prevoz do mesta događaja. Imamo veoma dobru saradnju i sa gradom i lokalnom turističkom organizacijom, pošto smo jednostavno upućeni jedni na druge, pa zajedno radimo na dovođenju turista - ističe sagovornik eKapije, uz napomenu da je trenutno intenzivna kampanja otvaranja prema Srbiji, a u skladu sa tim i lokalni turistički vodiči, kao i kustosi u Tvrđavi i Almasy dvorcu govore srpski jezik.

Zoltan Boros kaže da su u Hunguest hotelu Erkel veoma zadovoljni ovogodišnjim rezultatima poslovanja, posebno letnjom sezonom.

- Imamo zauzetost kapaciteta veću od 90% tokom celog leta, a ostvarili smo dobru posetu i pred sezonu. Sada tokom septembra već imamo rasprodate vikende i zakazane događaje, jer počinju i kompanijska okupljanja. Ne samo hotel Erkel, već i cela Đula se izuzetno razvija i naše brojke rastu iz godine u godinu, kada je reč o gostima koji dolaze. Možda u Srbiji još nismo previše popularni, ali radimo na tome i nadamo se da ćemo narednih godina moći da govorimo o stotinama i hiljadama srpskih turista u Đuli - optimistički najavljuje Boros.

Marko Andrejić

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.