NavMenu

Još dve aviokompanije zainteresovane za letove iz Banjaluke - Ryanair razmatra linije za Švajcarsku i Austriju

Izvor: eKapija Sreda, 12.09.2018. 15:34
Komentari
Podeli
(Foto: Rebius/shutterstock.com)
Osim Ryanaira, imamo još dva vrlo zvučna imena koji žele da predstave svoju poslovnu ponudu za letove iz Banjaluke, rekla je danas premijerka RS Željka Cvijanović na konferenciji pod nazivom "Aerodrom Banjaluka u funkciji razvoja regije".

Dodala je da jedna od te dve kompanije želi da poveže aerodrome u regionu koji nisu mnogo frekventni, kako bi se bolje organizovao transport putnika iz celog regiona, što Vlada RS podržava.

Inače, kako je navela, sa irskim Ryanairom imaju i nove planove. Ta aviokompanija od oktobra ove godine će iz Banjaluke poletiti za Stokholm, Brisel i Memingen.

- Sa Ryanairom pregovaramo i o uvođenju dve nove linije. U planu su Švajcarska i Austrija - rekla je Željka Cvijanović.

Direktor banjalučkog aerodroma Duško Kovačević rekao je da analitičari predviđaju da će kroz aerodrom tokom 2019. godine proći oko 120.000 putnika, što je istorijski momenat za njih.


- Prošle godine je opsluženo oko 20.850 putnika, a u 2018. očekujemo između 22.000 i 23.000 putnika. Povećanje broja putnika biće rezulat dolazak Ryanaira. Za iduću godinu agencija Kontiki razmišlja da uvede čarter let za Grčku, najvjerovatnije za Atinu, a moguće je uvođenje čarter leta ka Tivtu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.