NavMenu

Oko 13 mil EUR za Trepču - U planu otvaranje fabrike baterija, posao za oko 300 ljudi

Izvor: Tanjug Nedelja, 09.09.2018. 10:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)Ilustracija
Uložićemo oko 13 mil EUR u Trepču i otvoriti fabriku baterija, gde će biti zaposleno 300 ljudi, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Želja nam je, prihvatite obećanje, da otvorimo fabriku baterija u Leposaviću, zaposlimo oko 300 ljudi, mislim da bismo time mnogo toga uradili za ovaj kraj - dodao je predsednik.

Vučić je naveo da se u Leposaviću održava i Biznis forum, da će biti značajnih subvencija za firme iz centralne Srbije koje hoće da ulažu u srpske sredine na Kosovu i Metohiji.

Direktor kombinata Trepča Jovan Dimkić je rekao Tanjugu da će uskoro Vlada Srbije prihvatiti studiju izvodljivosti za izgradnju fabrike baterija i akumulatora i da je studija trenutno u postupku revizije.

- U narednih par nedelja očekujemo da se i formalno završi taj postupak i već imamo naznake da je studija dobila pozitivnu ocenu - kazao je Dimkić.

Predviđana lokacija za izgradnju fabrike je u Zvečanu u okviru industrijskog kruga Trepče, a Dimkić kaže da je ta investicija vredna 13,9 mil EUR i da bi mogla da se vrati već za tri godine.

Fabrika će godišnje proizvoditi oko 700.000 komada baterija i akumulatora i imaće visoko profitabilnu proizvodnju, naglasio je Dimkić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.