NavMenu

Otvoren nacionalni distribitivni dispečerski centar EPS-a u Beogradu - Uloženo oko 1,5 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 09.09.2018. 20:28
Komentari
Podeli
Nacionalni distribitivni dispečerski centar EPS (Foto: Beoinfo)Nacionalni distribitivni dispečerski centar EPS
Nacionalni distribitivni dispečerski centar EPS-a u Beogradu rekonstruisan je i rad centra je modernizovan tako da, prema rečima v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića, operateri sada imaju pregled cele distributivne i napojne mreže u Srbiji.

Grčić je zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem obišao rekonstruisani dispečerski centar u Ulici Prote Mateje.

Investicija, odnosno modernizacija dispečerskog centra, uključujući i nabavku opreme koštala je oko 200 miliona dinara, naveo je on.

Dispečerski centar u Novom Sadu i drugi u Beogradu, kako je objasnio, funkcionišu kao dva sinhronizovana centra i istovremeno pokrivaju celu Srbiju.

- Nijednog momenta ne možemo ostati bez uvida šta se dešava u bilo kojoj trafo stanici u zemlji - istakao je Grčić, i dodao da nije dovoljno ulagati u proizvodnju, već i u distribuciju.

- Svima je jasno da postoje dva osnovna segmenta u funkcionisanju elektroprivrede - proizvodnja i distribucija, odnosno transport. I u jedan i drugi segment ulažemo paraleno i ravnomerno - rekao je on.

Kako kaže, u EPS-u nastoje da kompanija radi na najvišem svetskom nivou.

- Ispunjavamo sve standarde i ovo je odličan primer kako naša kompanija dostiže svetski nivo korak po korak - dodao je.

Vesić je naglasio da je EPS dobar partner grada Beograda i da je veoma važno da postoje ovakve investicije u glavnom gradu.

- Ovo je investicija od skoro 1, 5 mil EUR i ponosni smo što se jedan ovakav dispečerski centar nalazi na teritoriji Beograda - rekao je Vesić.


Kako je ocenio, značaj EPS-a ne ogleda se samo u proizvodnji i distribuciji električne energije, već i tome što daje zamajac privredi, zapošljava i ostalu privredu budući da mnogo preduzeća radi za elektroprivredu, kao i mnogo građana.

- Što više Elektroprivreda ulaže više će biti posla za kompanije i domaću privredu. Što bolje stoji Elektroprivreda, bolje stoji i domaća privreda, i bolje je i značajnije za sve nas - istakao je.

Predstavnici Gradske uprave, kako kaže, svakodnevno su u kontaktu sa EPS-om i zajedno rade na rešavanju problema.

EPS je i društveno odgovorna kompanija, a to pokazuje i činjenica da je dogovoreno uređenje trga na uglu Masarikove i Ulice kneza Miloša, gde je u dalekoj prošlosti zasijala prva sijalica u Beogradu, naveo je Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.