NavMenu

Najbolje među najbrže rastućim srpskim preduzećima Konstruktor Konsalting iz Beograda - Dodeljene nagrade Gazela 2018

Izvor: eKapija Nedelja, 09.09.2018. 19:41
Komentari
Podeli
Ovogodišnji dobitnici (Foto: VIZUAL media)Ovogodišnji dobitnici
Na godišnjoj Bisnode konferenciji - Bisnode4Excellence uspešnim srpskim kompanijama dodeljena su priznanja za najbolja najbrže rastuća preduzeća u Srbiji kao i međunarodno priznati sertifikati bonitetne izvrsnosti.

Konstruktor Konsalting iz Beograda dobitnik je priznanja Zlatna gazela Srbije 2018. Srebrnu gazelu dobilo je preduzeće Dizajn arhitektura, a bronzanu kompanija Outsource Insurance Professionals.

Brzi, okretni, sposobni da prevaziđu prepreke, podržavajući svoju okolinu, kako poslovnu tako i životnu, ovogodišnji dobitnici ove nagrade su prepoznati ne samo na domaćem tržištu, već su i među najdinamičnijim kompanijama u regionu.

Titulu najuspešnijeg preduzeća ponela je kompanija Konstruktor konsalting koja već 15 godina uspešno posluje svuda u regionu. Kao generalni izvođači radova, prepoznati su u ovoj oblasti po svojim objektima složene koncepcije i dizajna, od mostova preko magacina, fabrika i poslovnih prostora.

Tatjana Vesnić, ispred kompanije Konstruktor istakla je za eKapiju da je ponosna na ostvarene rezultate i na dobijenu nagradu, koja je potvrda uspešnog poslovanja i dugogodišnjeg rada njihovog preduzeća.

Tatjana Vesnić, KonstruktorTatjana Vesnić, Konstruktor
- Kompanija Konstruktor ima izgrađeno više od pola miliona kvadratnih metara i više od 200 velikih objekata i to završenih u kratkim rokovima i sa velikim uštedama za klijente. Iz godine u godinu na taj način smo se probili u sam vrh građevinarstva u Srbiji. Od aktuelnih projekata trenutno su tu Zelena avenija stambeni kompleks, poslovno-stambeni kompleks A blok, Delta Agrar, Grundfos u Inđiji, Lidl maloprodajni objekti. Zatim, pasarela u Beogradu, projekat koji spaja Savsko pristanište i Kalemegdan, kao i mnogi drugi projekti.

Ono što je naš cilj je da i dalje uspešno radimo i da potvrdimo da smo lider u našoj oblasti poslovanja u Srbiji. Izražavamo zadovoljstvo što smo dobili ovu nagradu iz razloga što je Bisnode usko specijalizovan i kredibilan za procenu finanijskog rasta kompanija - rekla je Tatjana Vesnić.

Priznanje Srebrna gazela dobila je kompanija Dizajn arhitektura. Sa trenutno dve poslovne jedinice, u Beogradu i Pogdorici, posluju oko 20 godina. Zastupljeni su na pet tržišta a najavljuju i dalje širenje na međunarodnom, kao i nove projekte u Centralnoj Aziji.

- Naša firma trenutno posluje u Srbiji, Crnog Gori, Kazahstanu, Kirgistanu i Tadžikistanu. Ono što nas odvaja od drugih kompanija koje su u ovoj oblasti jesu tehnološki procesi. Dosta ulažemo u tehnnologiju i obuku naših zaposlenih. Rad u softverskom programu Revit, koji je veoma savremen, omogućio nam je prodor, i tako smo i privukli pažnju inostranog tržišta ali i našeg.

Ono što je u najavi jeste širenje na međunarodno tržište i projekti po Centralnoj Aziji, a što se tiče regiona, prva faza projekta Porto Montenegro je završena, a faza dva je u procesu izgradnje - rekla je za naš portal Jelena Stanošević finansijski dirketor ove kompanije.

Dobitnici Bronzane Gazele - Outsource Insurance Professionals posluju malo više od 6 godina. Sedište firme je u Beogradu a pre nekoliko meseci su otvorili kancelariju i u Nišu, i jedna i druga kancelarija, kako je rečeno za naš portal, se veoma brzo razvijaju.

- Mi poslujemo na teritoriji Srbije, gde i zapošljavamo naše ljude ali su naši klijenti u Americi, za koje radimo korisničku podršku. Naši planovi su da nastavimo da rastemo istim tempom, i da se širimo na druga tržišta kao i da prihvatimo novu vrstu klijenata. Naše poslovanje se zasniva na znanju, jer bilo kakvu uslugu ili proizvod da prodajete, bitno je da ga dobro poznajte, a ono što je jedna od tajni našeg uspeha je što mi tržište osiguranja u Americi poznajemo fantistačno. Ova nagrada je zapravo svedočenje da sve što radimo, radimo dobro - objasnila je generalna direktorka Martina Seferović.

Na ovogodišnjoj konferenciji 40 malih, srednjih i velikih srpskih preduzeća je svoju dobru poslovnu praksu krunisalo međunarodno priznatim Sertifikatom poslovne izvrsnosti Bisnode.

Kompanija Bisnode sertifikate dodeljuje samo najuspešnijim preduzećima, koji dosežu potrebne standarde. Takvih preduzeća u Srbiji može da bude tek 1,7%, i ona predstavljaju zdravo jezgro srpske privrede.

Joakim Karlson (Foto: VIZUAL media)Joakim Karlson
- Često se preduzeća u inostranstvu upravo na osnovu Bisnode sertifikata bonitetne izvrsnosti odlučuju za saradnju sa preduzećem koje ima sertifikat, jer mogu da veruju u njihovu dobru poslovnu praksu - rekao je Joakim Karlson(Joachim Karlsson) direktor za strategiju kompanije Bisnode Group.

Primere dobre poslovne prakse predstavili su Dragan Tanasković iz kompanije Vip mobile, kao i vlasnici Bisnode Sertifikata poslovne izvrsnosti, među kojima su Medical Beauty Center, Sixsentix, Chemical Agrosava i Aerodrom Nikola Tesla.

Konferencija Bisnode4Excellence je srpskim preduzećima, pored prilike za preuzimanje Sertifikata bonitetne izvrsnosti, pružila i odlične mogućnosti za produbljivanje i širenje poslovnih veza i pridobijanje novih znanja, a održana je uz podršku sponzora Vip mobile, Banca Intese i Atlantic grupe, navodi se u saopštenju Bisnode kompanije.

S.P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.