NavMenu

Prve investicije u niški aerodrom već od oktobra? - Takse ostaju nepromenjene

Izvor: RTS Utorak, 04.09.2018. 09:59
Komentari
Podeli
(Foto: Nixy Jungle/Shutterstock)
Vršilac dužnosti direktora Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu Dušan Knežević rekao je za RTS da se prve investicije u nišku vazdušnu luku mogu očekivati već u sledećem mesecu, kao i nova oprema.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Dušan Knežević je rekao da će sve linije koje su do sada letele u letnjoj sezoni sa niškog aerodroma ostati i u narednom periodu i biće i u toku letnje i zimske sezone, kao i da sve aviokompanije imaju važeće ugovore do 2021. a neke i do 2022. godine.

Govoreći o aerodromskoj taksi, Knežević je dodao da postoje ugovori i nije realno da se takse povećaju.

- U saradnji sa resornim ministarstvom radimo na planovima, kako dugoročnim, tako i onim za kraći period. Potrebne su nam investicije - istakao je Knežević.

On je naveo da je za 15. novembar najavljena linija Beč-Niš, za koju će biti zadužena kompanija Wizz Air.

RTS podseća da je pre gotovo mesec dana potpisima ministarke Zorane Mihajlović i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića država zvanično preuzela upravljanje niškim aerodromom. Od tada je bilo mnogo spekulacija u javnosti o tome kako posluje aerodrom, da li će se nešto menjati kad je reč o broju letova, cenama i putnicima.


Sa niškog aerodroma trenutno lete tri kompanije, od kojih dve najveće niskobudžetne - Wizz Air i Ryanair. Prva ima četiri linije, a druga pet.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.