NavMenu

Država reaktivira projekat termoelektrane Kolubara B - Do kraja godine tender za remont još dva boloka u TENT-u

Izvor: Tanjug Četvrtak, 30.08.2018. 15:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SpaceKris/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da će država ponovo aktivirati projekat Kolubara B i izgradnju nove termoelektrane snage oko 350 megavata.

Antić je rekao da je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije formirana Radna grupa koja će upravljati projektom Kolubara B.

- Već od sledeće nedelje počinjemo posvećeno da radimo kako bismo taj projekat, koji je započet pre nekoliko decenija u Kaleniću, probali da vratimo u život i izgradimo novu termoelektranu - rekao je Antić novinarima u Obrenovcu, gde je danas završen remont Bloka A4.

Ministar je izrazio uverenje da bi izgradnja termoelektrane obezbedila dugoročnu stabilnost našseg energetskog sistema.


Remontovan Blok A4 u TENT-u

Završen je i remont bloka A4 u Termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu. Snaga je sa 308,5 povećana na 332 megavata, a radni vek produžen na naredne četiri decenije. Prema rečima ministra Antića, to će značajno uticati na ukupnu proizvodnju električne energije u Srbiji.


Antić je kazao da su domaće kompanije obavile 40% radova, a posebno je istakaoInstitut Mihajlo Pupin, za koju kaže da je odradila čitav sistem upravljanja i time poslala poruku da je u potpunosti kadrovski i stručno spremna da stupi na sva tržišta u Evropi i svetu.

Trenutno se završavaju neophodni projekti za revitalizaciju blokova A1 i A2, najstarijih u TENT-u, i do kraja godine trebalo bi da bude raspisan tender za njihovu kompletnu revitalizaciju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.