NavMenu

TOP 20 - investicije u KOMUNALANOJ INFRASTRUKTURI, SAOBRAĆAJU I ENERGETICI koje su izazvale najveće interesovanje korisnika Ekapije u 2008.godini

Izvor: eKapija Sreda, 11.03.2009. 16:39
Komentari
Podeli

EKapija investicioni tim je nedavno uradio analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost kod korisnika eKapije u 2008. godini. Rezultati su veoma interesantni, ima i dosta iznenađenja, tako da smo upravo zbog toga odlučili da ove informacije podelimo sa Vama.

Projekti su podeljeni u 10 kategorija, a ovog puta Vam predstavljamo najčitanije u kategoriji KOMUNALNE INFRASTRUKTURE, SAOBRAĆAJA I ENERGETIKE.

U ovoj kategoriji smo dobili nešto drugačiju rang listu od one koju bi verovatno očekivali. Jednostavno, sve one mega-teme kao što su Južni tok, Koridor X I slične bile su toliko zastupljene na drugim medijima, da eKapija nije imala ništa detaljnije da pruži. Možda je u tome I čar, što su neke druge investicije ovde izbile u prvi plan.

Prvo mesto je zauzeo jedan od investicionih brendova Beograda, hvaljeni I osporavani Most preko reke Save, kod Ade Ciganlije na Novom Beogradu. Mašine upravo rade na Savi, a vozači blokiranih automobila na mostu Gazela željno iščekuju konture novog mosta na horizontu ….

Na drugom mestu je projekat Kargo-logističkog centra na Aerodromu u Nišu, velikog projekta ne samo za potpuno novu definiciju Aerodroma Konstantin Veliki, već i za celu privredu Srbije, južno od Kruševca, a severno od Preševa.

Treće mesto je zauzeo projekat potpunog priključenja Kragujevca na Koridor 10, autoput Kragujevac-Batočina/Lapovo.

Sledi pomenuti Južni tok, peta je Nacionalna vozačka akademija (NAVAK) u Pećincima, pa onda reginalna deponija Duboko, Rafinerija Smederevo, ideja o trajektnoj liniji Borča-Zemun …

Pogledajte kompletan TOP 20 i uporedite koliko se ova rang lista slaže sa nekim Vašim razmišljanjima, ocenama i procenama.

A da li ste videli rezultate u svim ostalim kategorijama ? Niste ?

Pa, pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.