NavMenu

NBA košarkaš Mirotić kupio hotel na Staroj planini

Izvor: Južne vesti Petak, 24.08.2018. 12:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: alice-photo/shutterstock.com)Ilustracija
Hotel StarA sa sportskim terenom na Staroj planini, na kome se 1987. godine pripremala zlatna juniorska košarkaška reprezentacija Jugoslavije, kako kaže zamenik gradonačelnika Pirota, prodat je firmi koja je u vlasništvu NBA zvezde Nikole Mirotića. Međutim, zasad o prodaji nema potvrde iz firme Tigar Pirot, koja je bila dosadašnji vlasnik, niti je promenjena vlasnička struktura na APR-u.

U kompaniji Tigar AD nisu govorili o prodaji hotela, jer izvršni direktor nije bio na poslu, ali su u Gradu Pirotu potvrdili promenu vlasnika.

Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović kaže da se na taj način nastavlja razvoj turizma na Staroj planini.

- Drago mi je da je to tako, za nas je bitno da on ne propada. To jedno od naših najlepših izletišta. Drago nam je i da je kupac Nikola Mirotić, koji svako leto dolazi u Pirot, budući da je njegova žena iz našeg sela Slavinje - rekao je Panajotović.


Inače, prema podacima sa APR-a, Tigar Pirot je još naveden kao formalni vlasnik.

Hotel StarA nalazi se na 12 km od Pirota u parku prirode, a poznat je po tome što je juniorska košarkaška reprezentacije Jugoslavije boravila u njemu u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Bormiju 1987. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.