NavMenu

Firma "Agrounik" planira izgradnju fabrike za proizvodnju đubriva u Inđiji

Izvor: eKapija Subota, 07.03.2009. 23:20
Komentari
Podeli

Snežana ĐorđevićSnežana Đorđević

Preduzeće "Agrounik" planira da izgradi fabriku za proizvodnju đubriva u Inđiji. Ta firma trenutno priprema i novi proizvod koji će se naći na tržištu naredne godine. Za 2009. godinu planiraju da povećaju izvoz i da se poziconiraju na tržištima drugih zemalja u regionu i na tržištu EU. Inače, "Agrounik" je u 2008. godini ostvario rast prodaje za 100%, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Dr Snežana Đorđević, vlasnica firme "Agrounik" priredila je prijem za novinare, poslovne partnere i prijatelje firme, 6. marta u Beogradu.

Preduzeće je registrovano kao razvojno proizvodni centar i bavi se istraživanjima u biotehničkim naukama. U rezultatu naučnog rada nastao je "Slavol", prirodno mikrobiološko đubrivo za organsku i klasičnu proizvodnju svih vrsta povrća i cveća, u zatvorenom prostoru i u polju, ratarskih biljaka, voća i vinove loze. "Slavol" je tečnost koja sadrži bakterije, pridrodne vitamine, enzime i stimulatore rasta, pospešuje rast biljaka što utiče na povećanje prinosa od 10 do 25% u zavisnosti od biljne vrste.

Mikrobiloško đubrivo "Slavol" je dobitnik velikih priznanja za kvalitet kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

- Tehnološka inovacija, potpuno nov proizvod "Slavol" na bazi bakterija i nova tehnologija primene bi bila izazov za plasman na tržište i mnogo većim kompanijama. Naši kupci su vodeća preduzeća u oblasti poljoprivrede kod nas i upravo vrhunski stručnjaci su posle prvih ispitivanja uvideli da se radi o posebnom proizvodu. Ovom prilikom mi je posebno zadovoljstvo da pozdravim predstavnike PIK "Bečej" gde je "Slavol" uveden kao redovna mera poboljšanja i kvaliteta u Iso 9001. Takođe pozdravljam generalnog direktora i direktora proizvodnje PKB, kolege iz "Panonije" Sombor, "Starog Tamiša", "ZZ agrocar", Hladnjače Pančevo - izjavila je Snežana Đorđević .

Ona je dodala da "Agrounik" poseduje sve sertifikate koji su potrebni za izvoz. Kako je navela "Slavol" izvoze u Grčku, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu

Snežana Đorđević, dobitnica je priznanja BLIC preduzetnik 2008. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.