NavMenu

Fiat i dalje najveći izvoznik iz Srbije - Železara povećala eksport 43%

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 20.08.2018. 14:18
Komentari
Podeli
(Foto: I.Bezarević / eKapija)
Kompanija Fiat Chrysler Automobili i dalje je na čelu liste 15 najvećih izvoznika Srbije, koji su u periodu januar-jul 2018. godine na stranim tržištima zajedno prodali robu u iznosu od 2,6 mlrd EUR.

Izvoz kragujevačkog Fijata je za sedam meseci dostigao 505,9 mil EUR, a sledi HBIS Grupa (smederevska Železara) sa eksportom vrednim 467,4 mil EUR, što je za 42,9% ili za 140,3 mil EUR više nego u istom periodu prošle godine, pokazuju podaci Ministarstva finansija.

Na trećoj poziciji je Naftna industrija Srbije, koja je u tom periodu ostvarila izvoz od 237,5 mil EUR, četvrta je fabrika Tigar Tyres iz Pirota sa 224,7 mil EUR, zatim kompanija Robert Bosch sa 142,4 mil EUR i Tetra Pak Production sa 124 mil EUR.

Sa izvozom vrednim 122,7 mil EUR, HIP Petrohemija Pančevo se našla na mestu broj sedam, a iza nje su Grundfoss Srbija iz Inđije sa 115,3 mil EUR i Hemofarm iz Vršca sa izvozom od 104,1 mil EUR.


RTB Bor je, sa izvozom od 104 mil EUR, zauzeo 10. poziciju ispred kompanije Leoni Wiring Systems Southeast iz Prokuplja koja je izvezla robu u iznosu od 101,5 mil EUR i Yura-e iz Rače sa 95,1 mil EUR.

Listu 15 najvećih izvoznika zaključuju Henkel sa 94,1 mil EUR, Gorenje sa 86,9 mil EUR i Jugoimport-SDPR iz Beograda sa 67,4 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.