NavMenu

Leskovac dobija novi stadion vredan 16 mil EUR

Izvor: Jugmedia Nedelja, 19.08.2018. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Predstavnicima grada Leskovca potvrđeno je u Kancelariji za javna ulaganja Republike Srbije da će Leskovac, pored Vranja, dobiti novi stadion vredan oko 16 mil EUR, izjavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je na konferenciji za medije rekao da bi stadioni imao oko 8.000 mesta za sedenje kako bi mogle da se igraju utakmice najvišeg ranga, s prosečnom cenom po sedištu od oko 2.000 EUR.

- Pet posto od te vrednosti, negde oko 800.000 EUR, biće projektna dokumentacija. U toku iduće nedelje dolaze ljudi iz struke da pogledaju u kakvom je stanju stadion Dubočice i da polako i sugurno krenu sa projektnom dokumentacijom, da u narednom periodu izgradimo potpuno nov stadion - istakao je Cvetanović.

On je podsetio da Leskovac za razliku od Niša, Surdulice i Vranja koje imaju klubove u Super ligi nije na tom nivou, ali je naglasio da je želja da FK Dubočica povrati svoju staru slavu.


- Želimo da uradimo sve što je u našoj moći da vratimo fudbal kao dominantnu sportsku disciplinu u našim krajevima, da gledaoce vratimo na stadion, ali da ti stadioni budu za mnoge manifestacije - kazao je.

Cvetanović je pri tom izrazio uvrenje da će zapadna tribina biti u potpunosti srušena i da će se od temelja graditi nova. On, inače, nije mogao vremenski da omeđi rok završetka stadiona zbog mnogih faza - od projekata preko finansijske konstrukcije do same gradnje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.