NavMenu

Spreman tender za akvapark u Nišu, ali nema investitora

Izvor: Jugmedia Sreda, 15.08.2018. 17:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Niš završio je sve neophodne pripremne radnje za raspisavanje tendera za izgradnju akva-parka, ali tender nije još raspisan jer je jedina firma zainteresovana za njegovu gradnju, Aquaterra solutions iz Crne Gore, zatražila da se zastane sa postupkom zbog drugih investicija koje ima, izjavio je u sredu (15. avgusta 2018. godine) gradski većnik Mihajlo Zdravković.

On je istakao da bi grad mogao već "koliko sutra da raspiše tender", ali mu je u interesu da tender uspe, podsećajući, međutim, da je crnogorska firma još ranije poslala pismo o namerama za gradnju akva parka.

- Ukoliko se do kraja sledećeg meseca niko ne javi za gradnju akva parka, raspisaćemo konkurs jer možda postoji neko ko je zainteresovan za gradnju, a da mi to ne znamo - rekao je Zdravković na konferenciji za medije održanoj povodom dve godine rada aktuelnog gradskog rukovodstva.


Zdravković je pozvao sve kompanije zainteresovane za gradnju akva parka da se jave rukovodstvu grada.

Podsetio je da zemljište za izgradnju na lokaciji Lozni kalem na ulazu u Nišku Banju, grad Niš ustupa bez naknade, ali investitor ima obavezu da izgradi akva park sa pratećom infrastruktorom.

Elaboratom koji je usvojilo Gradsko veće, a koji predstavlja osnov za ustupanje zemljišta bez naknade predviđeno je da, firma koja pobedi na tenderu izgradi akva park površine 9.000 kvadrata, sa najmanje sedam bazena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.