NavMenu

Za bolji smeštaj u domu Kolevka i Gerontološkom centru u Subotici 37 miliona dinara

Izvor: RTV Sreda, 15.08.2018. 09:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Stokkete/shutterstock.com)Ilustracija
Domu za decu ometenu u razvoju Kolevka i Gerontološkom centru u Subotici je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova odobreno ukupno 37 miliona dinara za unapređenje domskog smeštaja.

Gerontološkom centru u Subotici je za "Prilagođavanje domskih objekata zahtevima koji se odnose na kvalitetniji i bezbedniji život korisnika usluga", Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova za 2018. godinu odobrio sredstva u iznosu od 20 miliona dinara, a ugovor o tome resorni pokrajinski sekretar Predrag Vuletić uručio je direktoru ove ustanove Nenadu Ivaniševiću.

- Sredstva dobijena na osnovu ugovora koji dodeljuje Vlada Vojvodine preko pokrajinskog sekretarijata u iznosu od 20 miliona dinara, Gerontološki centar u Subotici utrošiće za realizaciju i potpuni završetak projekta protivpožarne zaštite, odnosno prilagođavanje svim zakonskim propisima u Domu za negu gde su smeštena najteže duševno obolela lica - izjavio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra u Subotici.

Gerontološki centar u Subotici jedna je od 22 ustanove socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine sa kojima je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova potpisao 44 ugovora na javnom konkursu u okviru koga su aplicirali na sredstva u iznosu od 235 miliona dinara.


- Po istom konkursu je i Dom za decu ometenu u razvoju Kolevka dobio sredstva u iznosu od 16,9 miliona dinara. Znači, za tri projekta, a sve u cilju bezbednosti naših korisnika i poboljšanja uslova i kvaliteta njihovog života - rekao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća Subotice zadužen za socijalna pitanja.

Gerontološkom centru u Subotici je, tokom protekle dve godine, posredstvom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova stiglo ukupno 30 miliona dinara, a cilj svih tih ulaganja je poboljšanje smeštaja i kvaliteta usluga namenjenih osobama u "trećem životnom dobu".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.