NavMenu

Za PKB zainteresovana jedna firma, za RTB sedam

Izvor: Tanjug Utorak, 14.08.2018. 09:56
Komentari
Podeli
(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za privredu Dragan Stevanović.

On je pozvao sve koji misle da je početna cena od 104,5 mil EUR za PKB veoma niska da uzmu i da plate tu nisku cenu za to preduzeće.

- Imamo procenjenu vrednost koja je 208 mil EUR i sa druge strane po zakonu o privatizaciji početnu cenu koja je 50% procenjene. Kada dođe do nadmetanja i kada se postupak okonča, imaćemo realnu vrednost PKB-a - rekao je Stevanović za Prvu i podsetio da rok za podnošenje ponuda ističe 20. septembra.

Kada je reč o RTB-u Bor, sedam kompanija je otkupilo tendersku dokumentaciju, a sudeći po globalnim ekonomskim kretanjima i iskustvima sa Železarom Smederevo, Kinezi bi mogli da budu najozbiljniji ponuđači, naveo je Stevanović.


Dodaje da će to zavisiti od ponuda koje će biti otvorene 20. avgusta.

Zainteresovane su kompanije sa svih strana sveta, od Kanade, Bugarske, Makedonije, Rusije, Kine, Srbije...

Za MSK nije bilo zainteresovanih na drugom tenderu koji je okončan 10. avgusta, iako to preduzeće sada pozitivno posluje, rekao je Stevanović, navodeći da će Azotara morati da ode u stečaj zbog obaveza većih od 200 mil EUR i da će iz stečaja uslediti privatizacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.