NavMenu

Za rekonstrukciju Kule Gardoš oko 35 miliona dinara

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.08.2018. 09:40
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji Njegoševe ulice u Zemunu koji bi trebalo da budu završeni do 3. septembra i najavio rekonstrukciju Kule Gardoš. Obilasku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i predsednik opštine Zemun Dejan Matić, prenosi Beoinfo.

– U sklopu letnjih rekonstrukcija beogradskih ulica i radova u Zemunu, kao jednom od najstarijih delova Beograda, rekonstruišemo Njegoševu ulicu koja je duga oko 80 metara – rekao je Vesić.

On je precizirao da je rekonstrukcija počela 27. jula i da će trajati do 3. septembra, ističući da je vrednost investicije 15 miliona dinara.

– Zamenićemo kocke, uraditi kompletnu zamenu instalacija tako da će ova ulica, kada bude rekonstruisana, zaista izgledati onako kako treba da izgleda – rekao je Vesić i podsetio da je plan da se u samom centru Zemuna ove godine uredi više od 80 fasada.

Zamenik gradonačelnika je najavio rekonstrukciju Kule Gardoš i dodao da je vrednost te investicije oko 35 miliona dinara.

Kako je naveo, opština Zemun je obezbedila skoro 13 miliona dinara iz oportuniteta od Ministarstva pravde, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija 12 miliona, dok će Grad Beograd obezbediti oko 10 miliona dinara.

– To je dodatno ulaganje u Zemun i nešto čemu težimo, jer je Zemun dragulj Beograda koji je dugo bio zapostavljen – dodao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ne samo da se Zemun neplanski širio već i centar, staro jezgro Zemuna, nije tretirano onako kako treba.

– Mislim da je sada vreme kada će Zemunci videti da Grad ulaže u Zemun i da se njime ponosimo jer je to mesto gde Beograđani sa zadovoljstvom dolaze, koje poseti veliki broj turista i treba da bude uređeno – dodao je zamenik gradonačelnika.


Predsednik opštine Zemun Dejan Matić je rekao da su u mnogobrojnim razgovorima sa sugrađanima saslušani njihovi predlozi i sugestije i da su odabrani pravci i ciljevi razvoja Zemuna, u smislu razvoja infrastrukture i privlačenja investitora u tu opštinu.

– Akcenat smo stavili na razvoj turizma jer Zemun i građani koji tu žive to zaslužuju. Poseban akcenat smo stavili na Zemunski kej jer je to jedan od bisera naše opštine. Želim da naglasim da smo završili projekat, čekamo da prođe reviziju i dobijemo građevinsku dozvolu za izgradnju pristana za međunarodne brodove, čime ćemo Zemun upisati na turističku mapu Evrope – rekao je on.

Kako je dodao, izgradnjom pristana svi kruzeri koji prolaze pored Zemuna će moći da pristanu i da se turisti upoznaju sa svim onim što Zemun nudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.