NavMenu

Gradsko veće Niša predložilo novog v.d. direktora Aerodroma Konstantin Veliki

Izvor: Južne vesti Petak, 10.08.2018. 11:28
Komentari
Podeli
Aerodrom Konstantin Veliki (Foto: Nixy Jungle/Shutterstock)Aerodrom Konstantin Veliki
Diplomirani inženjer vazdušnog saobraćaja Dušan Knežević, koji već radi na Aerodromu Konstantin Veliki, predložen je za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Aerodrom Niš. Da bi Knežević seo u fotelju, ovaj predlog moraju da podrže i odbornici niške Skupštine na današnjoj sednici, pišu Južne vesti.

Pošto je juče, posle potpisivanja ugovora kojim je niški aerodrom i zvanično postao vlasništvo države, dosadašnji direktor Vladica Đurđanović podneo ostavku, Gradsko veće je ekspresno imenovalo Kneževića da u v. d. stanju upravlja vazdušnom lukom.

Knežević u potpunosti ispunjava uslove. Čovek je iz preduzeća i u potpunosti će moći da odgovori izazovima koji ga očekuju - rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Direktora bi, inače, trebalo da imenuje država, najverovatnije Ministarstvo saobraćaja, ali, kako je pojašnjeno na sednici Veća, pošto država još nije upisana u Agenciju za privredne registre (APR) kao vlasnik, imenovanje novog direktora palo je na Grad.

Ostaje nepoznato da li će država imenovati novog direktora kada se proceduralne stvari oko upisa vlasništva reše, ili će Knežević i tada ostati u direktorskoj fotelji.

Podsetimo, Aerodrom Konstantin Veliki je u četvrtak 09. avgusta i zvanično predat državi na upravljanje na osnovu odluke većine odbornika niške Skupštine koji su, uprkos negodovanjima i protestima jednog broja Nišlija, odlučili da državi predaju vazdušnu luku.

Knežević sa prekidima od 2012. na niškom aerodromu

Novopredloženi direktor Konstantina Velikog je prvo zaposlenje na aerodromu u Nišu imao još 2012. kada je, kako piše u njegovoj biografiji, radio kao zemaljski stjuard.

Onda je kratko radio u Niš ekspresu, a na aerodrom se vratio 2015. godine gde je radio prvo kao rukovodilac operativnih poslova, a zatim i kao šef službe zemaljskog letenja.

Kako piše u biografiji, od 2012. do 2014. godine bio je saradnik u nastavi na Visokoj školi strukovnih studija za menadžment u saobraćaju i direktor teoretske obuke u školi letenja RF Aero.

Rođen je 1985. godine, a završio je Saobraćajni fakultet u Beogradu - vazdušni smer. Poseduje letačku dozvolu (PPL), kao i brojne licence neophodne za rad na aerodromu.

Dobro poznaje i govori engleski jezik, što i ne čudi jer je, prema podacima iz biografije, srednju školu završio na Havajima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.