NavMenu

Predstavljena prva turistička kartica u Srbiji - uz "VisitSerbia Card" brojni popusti

Izvor: Biznis Nedelja, 01.03.2009. 09:55
Komentari
Podeli


Na Sajmu turizma u Beogradu predstavljena je prva turistička kartica u Srbiji koja turistima iz zemlje i inostranstva, kroz sistem "VisitSerbia Card" prvi put omogućuje značajne popuste na veliki broj usluga, ali i popuste za kupovinu i besplatne ulaske u ustanove kulture.

Kartica za sada omogućava popuste za 16 muzeja u Beogradu, Beo zoo vrt, Narodnu opservatoriju na Kalemegdanu, Galeriju i radionicu Beogradske tvrđave, Pozorište na Terazijama, šest restorana, tri "Rakia Bara", dve suvenirnice, ali i popuste na krstarenja Dunavom i Savom, "Magelanove" jednodnevne izlete, letove balonom i iznajmljivanje automobila.

Predstavnici turističke agencije "Magelan" i Internet rezervacionog sistema "VisitSerbia.org" ukazali su da je reč samo o prvoj fazi projekta prve turističke kartice u Srbiji, a planirano je da se ponuda proširi u skladu sa razvojem turističke privrede.

"VisitSerbia Card" i prateća brošura dizajnirani su tako da turistima obezbede sve neophodne informacije, kontakte, fotografije i podatke o visini popusta koje ostvaruju kao vlasnici kartice.


Prvo izdanje "VisitSerbia Card" biće besplatno, a tokom promotivnog perioda turisti će popuste ostvarivati samo na osnovu brošure. To znači da turistima neće biti potrebna kartica da ostvare pravo na privilegije, već će to ostvarivati putem kupona sa "VisitSerbia Card" brošure.

Sistem turističkih kartica poseduju sve razvijene turističke destinacije, a na taj način podstiče se turistička vanpansionska potrošnja i tako povećava ukupan prihod.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.