NavMenu

Ministarstvo privrede najavilo privatizaciju PKB uz prodaju dela zemljišta i kapitala - Javni poziv u avgustu

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 30.07.2018. 14:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: smereka/shutterstock.com)Ilustracija
Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) biće privatizovana po modelu prodaje dela imovine i kapitala u vlasništvu Republike Srbije i Akcionarskog fonda u zavisnim društvima Eko-lab i PKB Agroekonomik, kažu u Ministarstvu privrede.

Objava javnog poziva očekuje se tokom avgusta 2018. godine.

Kako je određeno Zaključkom Vlade Srbije, postupak privatizacije PKB korporacije AD Padinska Skela i zavisnih društava Veterinarske stanice PKB d.o.o. Padinska Skela, Eko-lab d.o.o. Padinska Skela i PKB Agroekonomik d.o.o. Padinska Skela, sprovešće se metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Kako je preciziralo Ministarstvo privrede, javno nadmetanje biće obavljeno zajedno i u istom postupku modelom prodaje imovine, i to dela poljoprivrednog zemljišta i dela zemljišta namenjenog za poljoprivrednu proizvodnju, građevinskih objekata PKB korporacije koji se koriste u poslovne svrhe, opreme, zaliha rezervnih delova, stada i udela PKB korporacije u zavisnim društvima, kao i modelom prodaje kapitala u vlasništvu Republike Srbije.


Ministarstvo privrede, kako navode, aktivno sprovodi aktivnosti na pripremi i objavi javnog poziva za prodaju dela imovine i kapitala u skladu sa zaključkom Vlade Srbije.

Inače, u toku su tenderi za privatizaciju šest preduzeća, među kojima su i strateška, kao što je RTB Bor, a u Ministarstvo privrede su potvrdili da pripremaju javne pozive za još devet preduzeća koje će oglasiti u narednom periodu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.