NavMenu

Nedimović 1. avgusta u Turskoj pregovara o novim kvotama za izvoz junetine

Izvor: Beta Utorak, 24.07.2018. 15:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: racorn/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović otputovaće 1. avgusta u Tursku da bi pregovarao o dodatnim kvotama za izvoz junetine u tu zemlju, rečeno je danas Beti u tom ministarstvu.

Turska je krajem prošle godine po Sporazumu o slobodnoj trgovini odobrila uvoz iz Srbije 5.000 tona junetine.

U poslednja tri meseca ove godine, od kada se više junetine izvozi u Tursku, cena tog mesa je u Srbiji porasla sa 1,9 EUR po kilogramu žive vage na 2,4 EUR.

Direktor klanice Đurđević koja je, zajedno sa Agro-Papukom vlasnik Industrije mesa Srem-Šid, Đorđe Kuzminac rekao je da su do sada u Tursku isporučili 500 tona junetine.

On je agenciji Beta kazao da na to tržište računaju dugoročnije i da ne može da saopšti cenu po kojoj se izvozi govedina, ali da se i dalje isplati transport u tu zemlju iako je cena mesu skočila i na domaćem tržištu.


- Mislim da cena živih junadi neće još mnogo rasti, sada je blizu maksimuma - rekao je Kuzminac i dodao da se meso otprema bez kostiju u kamionima, a da ga kontrolišu domaći i turski veterinarski inspektori.

Po oceni Kuzminca, izvoz u Tursku će podstaći govedarstvo u Srbiji i da njegova firma planira da sledeće godine poveća broj grla u tovu.

- Sada imamo 1.600 junadi koje pripremamo za klanje, a sledeće godine planiramo da utovimo oko 3.000 komada - rekao je Kuzminac.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.