NavMenu

Ikea otvara prvu malu gradsku trgovinu

Izvor: seebiz.net Utorak, 24.07.2018. 09:03
Komentari
Podeli
Trideset godina nakon što je Ikea prvi put ušla na britansko tržište i započela sa prodajom nameštaja za dom u svojim prepoznatljivim izvangradskim radnjama, odlučili su se na drastičnu promenu.

Naime, kako prenosi The Times, švedski lanac nameštaja namerava da otvori i male gradske radnje.

Javier Quiñones, menadžer Ikea poslovnica za britansko i irsko tržište, koji je ovu funkciju preuzeo pre mesec dana, kazao je kako kompanija mora odgovoriti na promene potrošačkih navika svojih kupaca. Iz tog razloga, njegov glavni prioritet predstavlja otvaranje malih gradskih radnji kao i poboljšanje online kupovine, te dostave proizvoda unutar 24 sata.

Svoju prvu trgovinu ove vrste Ikea planira da otvori već na jesen, a u njoj će biti izloženi kuhinjski i proizvodi za kupatilo nižeg cenovnog ranga. Nakon dugog razmatranja i proučavanja britanskog tržišta, u švedskom lancu, odlučili su se na otvaranje poslovnice u londonskom Tottenham Court Roadu.


- Nije tačno da se moramo menjati jer drugačije nećemo opstati, no najviše me brine činjenica da ako se u ovom trenutku ne prilagodimo tržištu, gledajući na duže staze možda nećemo postojati - istakao je Quiñones, a prenosi novac.hr.

Unutar iduće dve do tri godine Ikea planira da otvori još više malih radnji i izvan Londona. Ovim poslovnim preokretom u Ikei se nadaju kako bi jednog dana Britanija mogla da ima više manjih gradskih radnji nego onih klasičnih velikih trgovina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.