NavMenu

U izgradnju vetroparka Košava do sada uloženo 20 mil EUR - Do kraja 2019. struja za 45.000 domaćinstava

Izvor: eKapija Sreda, 18.07.2018. 15:43
Komentari
Podeli
U vetroparku Košava se privode kraju radovi na izgradnji dva dalekovoda kao i trafostanice i priključno-razvodnog postrojenjaU vetroparku Košava se privode kraju radovi na izgradnji dva dalekovoda kao i trafostanice i priključno-razvodnog postrojenja
Kompanija Fintel Energija saopštila je da uspešno sprovodi radove na izgradnji prve faze Košave, trećeg vetroparka koji gradi u Srbiji, a vrednost do sada izvedenih radova premašuje 20 mil EUR.

Trenutno se privode kraju radovi na izgradnji dva dalekovoda kao i trafostanice i priključno-razvodnog postrojenja, a uporedno se rade temelji za postavljanje vetroturbina, precizirano je u saopštenju.

- Fintel Energija je posvećena daljim investicijama i ulaganjima u obnovljive izvore energije u Srbiji u nameri da se potencijal koji ova zemlja ima što više iskoristi. Uz stručnost i iskustvo lokalnih firmi i domaćih radnika koje angažujemo, zadovoljan sam kako radovi napreduju i očekujem da radove obavimo u predviđenom roku - izjavio je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanije Fintel Energija.

Prva faza vetroparka Košava, kako se podseća, sastojaće se od 20 vetrogeneratora, ukupne instalisane snage 69 MW i proizvodiće električnu energiju dovoljno da zadovolji potrebe 45.000 domaćinstava. Fintel Energija će u izgradnju ovih 20 vetrogeneratora uložiti 120 mil EUR, a završetak se očekuje u toku 2019. godine. U ovoj fazi angažovano je više od 100 ljudi.


Ovo je podsetimo treća investcija kompanije u vetroparkove, pored prva dva vetroparka Kula, u blizini Kule i vetroparka La Piccolina u blizini Vršca, koji su već otvoreni.

U Fintel Energija ističu da osim povećanja ukupnog energetskog kapaciteta u Banatu, Vojvodini i Podunavlju, kompanija ima u planu i dodatne investicije u vetroenergiju u Srbiji i regionu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.