NavMenu

Telekom Srbija planira kupovinu kablovskih operatera

Izvor: Tanjug/Novosti Utorak, 17.07.2018. 08:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: telekom.rs)Ilustracija
Telekom Srbija je u pregovorima sa određenim brojem kablovskih operatera i planira akvizicije nekoliko kompanija u ovoj oblasti, izjavio je generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk.

U razgovoru za Večernje novosti on nije precizirao o kojim kompanijama je reč, ali je naveo da su pregovori otvoreni i da Telekom Srbija, kao kompanija koja transparentno posluje, neće ništa skrivati od javnosti ako i kada dogovor bude postignut.

Kaže i da Telekom Srbija ima finansijskih kapaciteta za te planove.

- Uz veliko razumevanje našeg većinskog akcionara, Republike Srbije, mislim da možemo još značajnije da investiramo, i to ne samo kroz sopstvena ulaganja u infrastrukturu, već i kroz akvizicije u periodu koji je pred nama - ističe Ćulibrk.

On podseća da domaći teleoperater već nekoliko godina drži stabilan udeo od 46% na tržištu mobilne telefonije i oko 25% učešća u segmentu televizijskog sadržaja.

Istovremeno, ukazuje da danas na tržištu telekomunikacija u Srbiji, osim tri dominantna mobilna operatera, postoji 90 operatera TV usluga, oko 200 internet servis provajdera, te više od 20 operatora fiksne telefonije.

- Za očekivati je da dođe do ozbiljnije konsolidacije tržišta u narednom periodu, da se broj operatera svede na razumniju meru koja može da obezbedi rast tržišta i nove investicije i samim tim implementiranje novih usluga koje se očekuju - navodi Ćulibrk.


Telekom Srbija, naglašava, neće biti po strani, te stoga i pomenuti planovi o akvizicijama.

Osvrnuvši se na poruku iz Beča da je austrijski A1 nedavno najavio da ima milijardu evra za akvizicije u regionu, te da je ponovo pomenuo moguću kupovinu Telekoma Srbija, Ćulibrk kaže da takvih informacija - nema.

- Opet bih rekao da po iznosu od jedne milijarde evra sigurno nisu spremni za kupovinu Telekoma Srbija, jer smatram da naša kompanija vredi više - zaključuje generalni direktor domaćeg teleoperatera.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.