NavMenu

Za razvoj turizma u regionu 1,62 mil EUR - Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava otvoren do 16. avgusta

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 16.07.2018. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: Mckyartstudio/shutterstock.com)
Sekretarijat Saveta za regionalnu saradnju (RCC) objavio je danas program bespovratnih finansijskih sredstava (grantova) vredan 1,62 mil EUR, koji će se koristiti za unapređenje infrastrukture i kvaliteta usluga na regionalnim kulturnim i avanturističkim turističkim rutama.

Programom će biti obuhvaćeno trideset i više grantova, pojedinačne vrednosti do 54.000 EUR, a realizovaće se tokom perioda od tri godine, saopštio je RCC.

- Ovim programom dodele bespovratnih finansijskih sredstava Savet za regionalnu saradnju će omogućiti javnom i privatnom sektoru u šest ekonomija Zapadnog Balkana da sprovedu neophodne intervencije na turističkim lokalitetima, a kulturne i prirodne atrakcije učine privlačnijim posetiocima iz inostranstva i regiona - rekao je Goran Svilanović, generalni sekretar RCC-a.

- Drugim rečima, pomoći ćemo da se sačini zajednička i bolja regionalna turistička ponuda koja će privući više turista u region, produžiti njihov boravak, i povećati prihode i broj kvalitetnih radnih mesta u ovoj industriji - dodao je on.

Program bespovratnih finansijskih sredstava je sastavni deo projekta razvoja i promocije turizma vrednog 5 mil EUR, kojeg finansira Evropska unija a sprovodi RCC. Program će se realizovati u tri uzastopna ciklusa s ciljem da se u svakom ciklusu sprovede najmanje deset pilot projekata.

Javni poziv za dostavljanje projektnih ponuda će označiti početak svakog ciklusa koji će biti otvoren za pravna lica, uključujući nevladine i neprofitne organizacije, udruženja, fondacije i lokalne vlasti, koja će biti direktno odgovorna za pripremu, upravljanje i realizaciju sredstava.

Prvi poziv za dostavljanje ponuda, koji je objavljen danas, otvoren je konkretno za lokalne i regionalne organizacije koje se bave razvojem turizma, turističke klastere, organizacije za obrazovanje i usavršavanje, koje aktivno učestvuju u razvoju turizma, kao i nacionalne parkove i parkove prirode.

Rok za dostavljanje ponuda je 16. avgust 2018. godine.

Više informacija o programu bespovratnih finansijskih sredstava na raspolaganju je na veb sajtu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.