NavMenu

Mionica dobila sportsku halu vrednu 130 miliona dinara - Dvorana od 2.900 m2 biće Nacionalni trening centar rukometaša

Izvor: RTV Nedelja, 15.07.2018. 19:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: photobank.ch/shutterstock.com)Ilustracija
Sportska hala u Mionici, najmodernija u Zapadnoj Srbiji, otvorena je u nedelju (15. jula 2018. godine), 25 godina posle početka gradnje.

Mionica je tako dobila modernu sportsku dvoranu koja će, između ostalog, biti i Nacionalni trening centar rukometaša.

Ukupna površina hale je 2.900 kvadratnih metara, a maksimalni kapacitet je oko 2.800 ljudi. Projekat je realizovan prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

Vrednost radova je oko 130 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, dok je ostatak finansijskih sredstava obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na otvaranju sportske hale u Mionici da je cilj da ta "sala bude prepuna dece i da moramo da gradimo nove hale".

Završetkom radova na sportskoj hali i realizacijom projekta Nacionalnog trening centra za rukomet Mionici je otvoren put za učešće i organizaciju brojnih sportskih događaja i postaće mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca.

Nedovršena hala sportova bila je četvrt veka ruglo Mionice, a dogovor o završetku hale postigli su prošlog leta Ministarstvo omladine i sporta, Rukometni savez Srbije i lokalna samouprava.

Dogradnja je počela krajem prošle godine, što je za Mionicu bio najznačajniji infrastrukturni projekat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.