NavMenu

Obnovljena proizvodnja u fabrici Trendtex Prijepolje - Na mestu pogona nastradalog u požaru niče novi objekat

Izvor: Glas zapadne Srbije Sreda, 11.07.2018. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com)Ilustracija
Petnaest dana nakon što je vatrena stihija u fabrici Trendtex u Prijepolju, progutala konfekcijski pogon i magacin, zbog čega je na prinudni odmor poslato oko 250 radnika, u ovom tekstilnom pogonu obnovljena je proizvodnja i svi zaposleni su ponovo vraćeni na posao.

Sopstvenim sredstvima i maksimalnim angažovanjem radnika adaptirana su dva proizvodna prostora i osposobljeno je 12 linija za proizvodnju, prenosi Glas zapadne Srbije.

Tokom protekle dve sedmice jedan deo radnika je bio na godišnjem odmoru, drugi deo njih je radno angažovan da bi se pokrenula proizvodnja, a treći deo raspoređen po proizvodnim pogonima koje firma Trendtex ima u nekoliko gradova.

- U požaru koji se desio u našem prioizvodnom pogonu, 23.juna pretrpeli smo stopostotnu štetu tako da smo morali da kupimo potpuno novu opremu kako bi pokrenuli proizvodnju. U toku je i izrada projektne dokumentacije za novi objekat koji će se graditi na mestu gde je je bio postojeći i nadamo se da će za 4 meseca biti u punom pogonu - kaže pr menadžer kompanije Trendtex Suanita Čelebić.

U toku je adaptacija još jednog dela prostora koji će se koristiti za proizvodni pogon. U utorak, prvog radnog dana počele su da rade 4 proizvodne linije u dve smene, a već od srede će krenuti sa radom 8 linija u dve smene.

Veliku zahvalnost iz ove kompanije kažu duguju svojim kooperantima Mehu Žigovicu, Gold Staru, Tehničkoj školi u Prijepolju kao i JKP Lim Prijepolje koji su im ponudili prostorije i organizovali proizvodnju u tri smene da bi ispoštovali ugovorene obaveze prema kupcima u inostranstvu.

Inače, požar u magacinu materijala u pogonu konfekcije kompanije Trendex u Kolovratu izbio je 23. juna oko 6 i 30 časova, a vatra je zahvatila oko 4.000 m2 poslovnog prostora, zajedno sa mašinama i repromaterijalom koji su se nalazili u njima. Uzrok požara još nije poznat.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.