NavMenu

"Železnice Srbije" u 2009. uložu nekoliko stotina mil EUR u rekonstrukciju pruga i nabavku vozova

Izvor: Beta Utorak, 10.02.2009. 15:38
Komentari
Podeli

Generalni direktor "Železnica Srbije" Milovan Marković najavio je da bi u 2009. u
rekonstrukciju pruga i nabavku vozova trebalo da bude uloženo nekoliko stotina mil EUR iz međunarodnih kredita.

Budžetom Srbije za 2009. predviđene su garancije za kredite "Železnicama Srbije" u ukupnoj vrednosti 342 mil EUR i 80 mil USD za rekonstrukciju i modernizaciju pruge i nabavku vagona i lokomotiva.

- Sve ćemo učiniti u saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom infrastrukture da skratimo procedure tih kredita, koji su okvirno odobreni - kazao je on i dodao da procedure za dobijanje kredita nekada traju po nekoliko godina.

"Železnice Srbije" nemaju dovoljno vozova i zbog toga se neke linije ukidaju, kazao je on i dodao da je u mnogim slučajevima ukidanje privremeno, dok se vagoni ne vrate sa remonta.

Kako je rekao, "Železnice Srbije" će u 2009. godini pokušati da sagledaju situaciju u preduzeću i sa Vladom Srbije naprave plan transformacije.

Na pitanje da li che biti smanjen broj zaposlenih, on je odgovorio "u ovoj godini sve ćemo učiniti da sačuvamo svako radno mesto".

- U narednom periodu treba da utvrdimo koji je optimalan broj zaposlenih po kilometru pruge i po obimu rada koji može da se ostvari na prugama sa vozilima kojima "Železnice" raspolažu - kazao je on.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.