NavMenu

Zašto nema jeftinijih letova od Podgorice do Beograda

Izvor: eKapija Utorak, 10.07.2018. 13:32
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Najava širenja poslovanja irske niskobudžetne aviokompanije Ryanir iz Beograda, aktuelizovala je temu cena karata nacionalnih avioprevoznika na Balkanu, piše crnogorski portal Investitor.

Uprkos sve većem broju "low costera" i linija iz Podgorice prema evropskim metropolama, jeftini letovi do Beograda i glavnih gradova zemalja u okruženju ostaje samo pusti san. Sagovornici portala Investitor kažu da će tako biti sve dok su Montenegro Airlines i Air Serbia u državnim rukama.

Naime, decenijama je već aviolinija Podgorica – Beograd ekskluzivno "vlasništvo" dve državne kompanije a i cene se, očigledno, dogovorom drže na visokom nivou. Sa prosečnom cenom od oko 150 EUR, danas će vas skuplje koštati let do srpske prestonice nego do Brisela, Minhena ili Londona, navodi crnogorski Investitor.

Kako navode, taj "ekskluzivitet" plaćaju putnici, jer resorno ministarstvo i Vlada u pregovorima sa jeftinim avioprevoznicima ne dozvoljava ni započinjanje priče o linijama koje već održava nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines. Iako te linije stvaraju velike gubitke za kompaniju (koje uglavnom država preuzima odobravanjem kredita ili državnih garancija), u Vladi održavaju kompaniju, nadajući se da će je u dogledno vreme preuzeti neki veći, moćniji avioprevoznik.


Sagovornik portala Investitor iz Ministarstva saobraćaja kazao je da ne treba imati nade da će se, pre prodaje, menjati odnos Vlade prema destinacijama koje održava Montenegro Airlines.

- U pitanju je vjerovatno najprofitabilnija aviolinija i za Montenegro Airlines i za Air Serbia, zato i ne treba očekivati "popuštanja" u cenama - naveo je on.

Građani obe zemlje, očigledno, treba da budu srećni i činjenicom da sve više low costera otvara linije sa crnogorskih aerodroma te da će se taj trend nastaviti i dalje, dodaje portal Investitor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.