NavMenu

Zemunski Teleoptik žiroskopi zapošljava 40 ljudi - Nabavljene numeričke mašine sa većom efikasnošću

Izvor: Tanjug Nedelja, 08.07.2018. 21:17
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem, posetio je 8. jula fabriku Teleoptik žiroskopi u Zemunu, koja se bavi razvojem i proizvodnjom najsofisticiranijih sistema naoružanja, optičkih i optoelektronskih sprava.

Zahvaljujući finansijskoj podršci vlade, u zemunskoj fabrici su kupljene mašine i renovirana je hala, kako bi ove godine mogla da počne proizvodnja najmodernijih mašina u oblasti odbrambene industrije.

Od početka opremanja novom opremom, kroz investicioni program vlade, zaposleno je novih 40 radnika, a do kraja ove godine planira se zapošljavanje daljih 40 - prevashodno inženjera i tehničara u razvoju i proizvodnji.

Ukupan broj zaposlenih dostići će 250 sa radno angažovanim licima.

Inače, u narednim godinama se planira uvođenje u Vojsku Srbije više od 95 različitih novih tipova naoružanja.

Kada je reč o novoj opremi u Teleoptiku, nabavljene su numeričke mašine sa većom efikasnošću, koje će obezbediti obavljanje poslova za našu vojsku, ali i domaće i inostrane partnere.

Teleoptik žiroskopi su bili najbolje preduzeće u oblasti vođenja raketa i glava za samonavođenje po licenci, a sada rade i razne optoelektronske sprave za inostrano tržište.

Predsednik Vučić obišao je Odeljenje SMD u kom je instalirana automatizovana linija za izradu elektronskih ploča za elektronske blokove sistema koji se proizvode u fabrici, zatim Odeljenje za zaštitu nano tehnologije, gde se nalazi jedinstvena mašina, najveća na Balkanu, koja služi za nanošenje nano čestica na predmete raznorodnih materijala.

Takođe je obišao i odeljenje predmontaže, Belu sobu, gde se vrši završna montaža i podešavanja optičkih i optoelektronskih uređeja, kao i novu mašinsku radionicu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.