NavMenu

Švajcarski Namics u 2017. ostvario profit od 58 mil EUR - U planu dalje širenje poslovanja

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.07.2018. 10:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ronstik/shutterstock.com)Ilustracija
Švajcarska IT kompanija Namics ostvarila je tokom 2017. godine najveći profit od osnivanja (1995), u iznosu od 58 mil EUR, povećala broj zaposlenih u Srbiji za 45% i najavila dalje širenje.

Prilikom godišnje analize poslovanja, Jan Keler, direktor ove softverske agencije u Srbiji, istakao je da velike zasluge za dobre poslovne rezultate ima razvoj kancelarije u Beogradu.

- Sve veći doprinos srpskih softverskih stručnjaka u radu na međunarodnim projektima i proširenje poslovanja na nemačkom tržištu uticali su na profit koji je u 2017. godini premašio 58 mil EUR. Priznanje za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju Swiss Digital Transformation Award koje je, kao članovima međunarodnog tima, pripalo i srpskim softverskim ekspertima, jasno ukazuje koliko je beogradska kancelarija važna za Namics i koliko je rad inženjera iz Srbije cenjen u svetu - rekao je Keler, navodi se u saopštenju kompanije.

On je dodao da je Beograd centar obrazovanih i obučenih softverskih profesionalaca i najavio za naredni period nastavak implementacije strategije zapošljavanja u Srbiji.

- Plan nam je da naša kancelarija, u narednom periodu, zapošljava 100 softverskih stručnjaka i dizajnera. Tokom ove godine fokusiraćemo se na proširenje postojećeg Frontend tima i osnivanje odseka za experience design.

U Namics-ovim kancelarijama u Beogradu, Frankfurtu, Hamburgu, Minhenu, Sent Galenu i Cirihu trenutno radi 520 profesionalaca. Najvažnije tehnologije koje koriste su Java, .Net i Frontend, a bave se i UX/UI dizajnom i razvojem mobilnih aplikacija.

Među klijentima ove softverske agencije, koja posluje više od 20 godina, nalaze se poznate svetske kompanije kao što su Victorinox, BASF, Medela, UBS, Ciriški aerodrom, Migros i druge.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.