NavMenu

Ponovo oglašena prodaja Jugoremedije - Rok za prijave 6. avgust

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.07.2018. 15:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: OSABEE/shutterstock.com)Ilustracija
Stečajni upravnik Jugoremedije oglasio je novu prodaju zrenjaninske fabrike lekova javnim prikupljanjem ponuda.

Vrednost fabrike lekova procenjena je na skoro 3,9 milijardi dinara, a otkup dokumentacije zainteresovane kupce koštaće 500.000 dinara.

Kako za eKapiju kaže stečajni upravnik Radovan Savić, cena je ista kao i prilikom prethodnog pokušaja prodaje Jugoremedije u februaru, kada je bilo zainteresovanih kupaca, ali na tender ipak nije stigla nijedna ponuda.

- I sada imamo nekoliko potencijalnih investitora, koji su već kontaktirali i Ministarstvo privrede. Čini se da je glavni preduslov koji opredeljuje kupce vraćanje dozvola Jugoremediji za stavljanje u promet 22 leka, oko kojih je u toku parnica pred Privrednim sudom u Zrenjaninu - navodi Savić.

On ističe da pogoni trenutno ne rade, ali da su u dobrom stanju i da bi novi kupac uz dodatnu investiciju veoma brzo mogao da pokrene proizvodnju.

U imovinu Jugoremedije, čija je prodaja oglašena, spada industrijski kompleks fabrike, pripadajuća oprema, jedan stan, 28 motornih vozila, inventar... U prodaju je uključena i intelektualna svojina – 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.


Takođe, prodaju se i preparati koji predstavljaju lekove zaštićene robnim žigom, 9 komada, i 12 preparata koji predstavljaju generičke lekove za koje Jugoremedija poseduje kompletan tehnološki postupak.

Ponude se dostavljaju do 6. avgusta, do 11.45 časova, a samo 15 minuta kasnije ponude će biti javno otvorene u prostorijama fabrike.

Ceo javni poziv možete pogledati OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.