NavMenu

Grad proverava ima li zainteresovanih za novosadski Spens - Do kraja leta moguć neobavezujući javni poziv za JPP

Izvor: Radio 021 Nedelja, 01.07.2018. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Srdjan Randjelovic/Shutterstock)
Grad Novi Sad želi da testira tržište, kako bi proverio da li ima zainteresovanih privatnih kompanija koje bi ušle u javno-privatno partnerstvo u JP Sportski poslovni centar Vojvodina.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da bi do kraja leta mogao da bude raspisan međunarodni oglas za neobavezujuće ponude preduzećima koja su zainteresovana za javno-privatno partnerstvo.

- Želimo da testiramo tržište, da vidimo da li ima zainteresovanih privatnih partnera oko saradnje za Spens, jer nam je to najveći izazov što se tiče javnog komunalnog sektora, a da opet to ne padne na teret budžeta i da time ne umanjimo neke druge pozicije - rekao je Vučević.

Konkurs bi trebalo da posluži da se vidi da li uopšte postoje oni koji bi ušli u ovakvu vrstu dogovora.

Da bi Spens mogao u budućnosti da dobije javno-privatnog partnera, Vučević je poručio i početkom godine. Tada je naveo da je potrebno da se odluči da li će se davati više novca za Spens, jer bi to značilo izdvajanja do milijardu dinara godišnje.

- Spens građani smatraju jednim od simbola grada. Ako želimo da bude simbol moramo da ga održavamo, a to košta i mora se davati više novca za njega ako želimo da ga dovedemo u neko funkcionalnije stanje. Druga opcija je da idemo u javno-privatno partnerstvo, a treća neka radikalnija mera - rekao je tada Vučević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.