NavMenu

Port of Adria dobila ISPS sertifikat za bezbednost

Izvor: Promo Petak, 29.06.2018. 15:44
Komentari
Podeli
Port of Adria je u maju 2018. godine dobila ISPS sertifikat, odnosno Izjavu o usklađenosti luke sa međunarodnim bezbednosnim standardima. Kako navode iz kompanije, uslovi za dobijanje ISPS sertifikata propisani su Međunarodnim pravilnikom o bezbednosnoj zaštiti brodova i lučkih postrojenja (ISPS kodom).

ISPS sertifikacijom Port of Adria je zvanično svrstana u red međunarodno bezbednosno priznatih luka. Pod ovim sertifikatom se ne smatra samo formalno dobijanje Izjave o usklađenosti luke, već je inspekcijom organa Ministarstva saobraćaja i pomorstva potvđena implementacija Plana bezbednosne zaštite luke i na terenu.


Cilj Port of Adria i njenog većinskog vlasnika Global Ports Holdinga, navodi se u saopštenju, je da strogo poštuje primenu svih međunarodnih bezbednosnih standarda, da nastavi da investira u bezbednost i da doprinosi daljoj afirmaciji Bara i Crne Gore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.