NavMenu

Moja voda na svim letovima Air Serbia - Novi angažman udvostručiće kapacitete vršačke fabrike

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 28.06.2018. 15:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hedgehog94/shutterstock.com)Ilustracija
Fabrika za eksploataciju i flaširanje vode Moja voda iz sela Mesić kod Vršca, od svog otvaranja 2006. beleži samo gubitke. Na godišnjem nivou oni iznose čak 50 miliona dinara, što je ozbiljan udar na budžet JKP Drugi oktobar, u sklopu kog posluje. Ugovor koji su potpisali sa nacionalnom avio-kompanijom Air Serbia, međutim, mogao bi da nagovesti bolje dane za ovo postrojenje, pišu Večernje novosti.

Do sada su flašice od 0,25 litara isporučivali samo za njihove čarter letove, a ovih dana je taj ugovor proširen i na sve ostale polaske. Zahvaljujući tome, posle dužeg vremena povećaće se obim proizvodnje u toj fabrici, čiji je kapacitet 30 miliona litara vode godišnje.

- Trenutno radimo sa svega 30% kapaciteta, ali će nam novi angažman udvostručiti posao. To će nam najviše značiti sa marketinške strane, jer će 2,5 miliona putnika Air Serbia godišnje biti u direktnom kontaktu sa našim proizvodom - zadovoljno kaže Srđan Anđić, novi direktor Moje vode i dodaje da se uz to, konstantno trude da osvoje i nova tržišta.

Kako navode Novosti, uspostavili su saradnju i sa drugim nacionalnim ustanovama i javnim preduzećima, ali nikako ne mogu da se probiju na slobodno tržište, jer je prezasićeno flaširanom vodom. A jedino to bi moglo da pokrene punu proizvodnju. Zato direktor Drugog oktobra Nebojša Perić, koji je na tu funkciju stupio pre godinu i po dana, smatra da je firma, umesto ulaganja u ovu komercijalnu delatnost, trebalo da se bavi samo svojim primarnim poslovima, a to su sve komunalne delatnosti u gradu.

- Fabrika vode u velikoj meri opterećuje naše poslovanje, jer moramo da finansiramo njihove gubitke, umesto da taj novac ulažemo u zamenu starih azbestnih cevi i izgradnju atmosferske kanalizacije u celom gradu. Mogli smo i mnogo ranije da završimo fabriku za prečišćavanje vode u Pavlišu - konstatuje Perić i dodaje da trenutni poslovi neće spasti Moju vodu, ali da će doprineti smanjenju višemilionskih dugova.

Fabrika Moja voda je, inače, sagrađena kada je Drugi oktobar imao status društvenog preduzeća. Od 2015. godine preimenovan je u javno preduzeće.

Prave i pivo

U sklopu fabrike Moja voda posluje i mini-pivara, kojom je bivše rukovodstvo pokušalo da nadomesti lošu prodaju flaširane vode. Ni ona, međutim, nije donosila prihode. U međuvremenu su ime tog brenda iz Potpis promenili u Kamarad i sada im, kažu, dobro ide.

- Uložili smo u novu ambalažu, jedini u Srbiji koristimo klaker zatvarač za staklenu bocu. Učestvujemo i na svim velikim festivalima i zasada smo zadovoljni prodajom. Ove godine ćemo probati da proizvodimo i neke nove ukuse - najavljuje Srđan Anđić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.