NavMenu

Viminacijum dobija vojni logor, legionarski poligon i avantura park - Otvaranje 3. septembra za Limes kongres (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 27.06.2018. 14:33
Komentari
Podeli
Iako su se neimari i investitori nadali da će uspeti da završe i otvore zabavno-edukativni centar Viminacium Avantura ovog leta, to se ipak neće desiti, saznaje eKapija.

- Bilo je planirano da kamp proradi ove godine, ali javna nabavka za izgradnju vojnog logora je nešto duže potrajala i vremenski uslovi nam nisu išli na ruku. Imamo vremena i bolje ćemo se pripremiti što se tiče sadržaja za narednu sezonu. Ne želimo da požurujemo nešto što pravimo tako da večno traje samo da bismo dobili na ovoj sezoni, već radimo na kvalitetu - kaže za naš portal Jelena Vukazić, direktorka TO Požarevac.

Novi rok za otvaranje kompleksa je 3. septembar kada se otvara 24. Limes kongres, prestižni naučni skup koji će okupiti 1.000 svetskih naučnika koji će predstaviti rezultate svojih arholoških istraživanja. Ovaj naučni skup koji se održava svake treće godine prvi put će se održati u Srbiji.

Kompleks koji će primiti učesnike Limes kongresa, kažu za naš portal, obuhvataće vojni logor, legionarski poligon i avantura park.

Nosilac projekta legionarskog poligona i avantura parka je Turistička organizacija Požarevca, a Arheološki institut iz Beograda zadužen je za repliku vojnog logora VII Klaudijeve legije. Vojni logor imaće smeštanji kapacitet od 480 ležajeva, a odmah pored njega biće izgrađen i legionarski poligon.



Na izgradnji vojnog logora rade Izolinvest iz Beograda i Piramida iz Sremske Mitrovice. Trenutno je u toku javna nabavka za njegovo opremanje, a rok za dostavljanje ponuda je 19. jul 2018. godine.

Kompletna vrednost radova za avantura park i legionarski poligon sa preprekama iznosi 30 miliona dinara, a sredstva je odobrilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Izvođači radova su Simkon iz Kragujevca i Elkoms iz Beograda, koji su ujedno bili i jedini ponuđači za ovu javnu nabavku.

Izgradnja ovog dela kompleksa počela je početkom juna ove godine, a očekuje se da će ceo kompleks biti završen do kraja avgusta.

Iako će prve goste primiti u septembru, kompleks će za posetioce biti otvoren tek sledeće sezone.

Kako navodi Jelena Vukazić plan je da ovaj zabavno edukativni kamp živi čitavog leta te da se grupe smenjuju na po 7 dana.

- Ideja je da se deca i mladi, kroz interesante i interaktivne edukativne radionice, upoznaju sa naukama kao što su arheologija, antropologija, paleontologija, sa starim zanatima i mnogim drugim izviđačkim veštinama i tehnikama samoodbrane. Replika legionarskog logora, specijalni legionarski poligon sa preprekama i jedinstveni avantura park pružaju mogućnost neograničene zabave i nezaboravnog iskustva - kaže Vukazić.

Sa decom će raditi instrukotori koji će pre zaposlenja proći obuku za rad sa mladima. Kako dodaje Jelena Vukazić obuka za instruktore koja je bila planirana za ovu godinu pomerena je, i održaće se na proleće 2019. godine pred početak kampova.

Fotogalerija
Viminacijum dobija vojni logor, legionarski poligon i avantura park
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.