NavMenu

Sopharma Trading širi svoje poslovanje u Srbiji - Bugarska farmaceutska kompanija planira nove investicije

Izvor: eKapija Nedelja, 24.06.2018. 17:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Grycaj/shutterstock.com)Ilustracija
Sopharma Trading, najveća bugarska kompanija po ostvarenim prihodima u farmaceutskom sektoru, spremna je da proširi svoje poslovanje na srpskom tržištu i postane strateški investitor u regionu. O planovima za dalji razvoj u četvrtak (21. juna 2018. godine) su govorili izvršni direktor Sopharma Trading Group, Dimitar Dimitrov, i izvršni direktor kompanije u Srbiji, Miloš Ristić.

Kao inovator u ključnim segmentima farmaceutskog tržišta - veleprodaji, maloprodaji, medicinskoj opremi, Sopharma Trading planira da implementira svoj uspešan i raznovrstan model poslovanja u Srbiji i celom regionu.

U sklopu planiranog ostvarivanja kontinuiranog dinamičnog rasta, kompanija je započela regionalnu ekspanziju pre tri godine otvaranjem prve poslovne jedinice u Beogradu, sa fokusom na ekskluzivne brendove namenjene očuvanju zdravlja i lepote.


Sopharma Trading je 2017. godine postala većinski vlasnik firme Lekovit.

- Prvi korak je da postanemo lideri u Srbiji značajnim širenjem poslovanja i logističkog potencijala. Ovakav model razvoja koristićemo kao osnov regionalne ekspanzije, jer Sopharma Trading posmatra ceo region Istočne Evrope, a posebno Balkan, kao izuzetnu priliku za rast - naveo je Dimitar Dimitrov.

On je istakao da će kompanija primenjivati najbolje svetske prakse, moderne tehnologije i inovacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.